Za sve uhapšene Tužilaštvo zatražilo 30 dana pritvora, dvoje potpisalo sporazume o priznanju

Advokat Aleksandar Ivanović koji brani uhapšene iz Narodnog pokreta Srbije rekao je večeras da je za svih 38 uhapšenih tokom protesta, tužilaštvo zatražilo određivanje pritvora od 30 dana.

Kao razlozi su navedeni opasnost od ponavljanja krivičnog dela i opasnost od bekstva.

Ivanović je za N1 rekao da su svi uhapšeni dovedeni i da se izvode pred sudiju za prethodni postupak koji odlučuje o pritvoru.
 
"Među njima nismo uspeli da vidimo kolegu koji je napao vašeg kolegu i dan pre toga razbijao vozilo, nismo videli ni policijskog službenika koji je učestvovao u pokušaju razvaljivanja vrata na Skupštini, potom dobio udarac pendrekom od kolege, pa ga obišao ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić", rekao je on.
On je rekao da je u pitanju politički postupak.
 
"Svima se na teret stavljaju dva krivična dela – nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu i pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja", kazao je on.
 
Advokat Ivan Ninić objavio je na društvenoj mreži X da je dvoje ljudi pušteno, na osnovu sporazuma o priznanju, a da je reč o čoveku starom 67 godina i srednjoškolcu, osamnaestogodišnjaku.
 
Inače, direktor kampanja Kreni-promeni Savo Manojlović objavio je da je pritvor do 30 dana za srednjoškolca uhapšenog posle protesta u nedelju tražio tužilac Nikola Pantelić, kod kojeg je Milan Radoičić izašao iz pritvora posle 24 sata.
 
Prema Manojlovićevim rečima, to je isti tužilac kod kojeg je Milan Radojičić posle incidenta u Banjskoj na Kosovu, kada su ubijeni jedan kosovski policajac i trojica Srba, izašao za manje od 24 sata.
"Kako to da uvek ovakvi predmeti dođu u ruke kod ovakvog čoveka", upitao je Manojlović na društvenoj mreži Iks.
 
Podsetimo, u Višem javnom tužilaštvu traju saslušanja privedenih u incidentima koji su se desili u nedelju uveče pred skupštinom Beograda. Među 38 uhapšenih se, osim studenata, nalazi i nekoliko članova opozicionih stranaka.
  • ZX

    27.12.2023 08:06
    Na žalost
    Sve ukazuje da situacija ide sa zla na gore, a mi se i dalje češljamo.
  • Test Pilot

    27.12.2023 07:28
    Slogan
    Ne davimo bez nasilja!
  • VileNS

    27.12.2023 07:24
    @Хомер
    Za četiri godineee duuuge ćeš naučiti da crtaš Srbiju bez Kosova uz objašnjenje ministra Petkovića da nikad nije bilo deo Srbije. Srbija će da grca u dugovima a Vučić će da laže da su za sve krivi oni prethodni.
    Biće to zaista paklene 4 godine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija