Aleksić: Vučiću, ako nekoga treba da hapsiš - hapsi mene, odričem se imuniteta

Jedan od nosilaca liste "Srbija protiv nasilja" Miroslav Aleksić izjavio je da se javno odriče svog poslaničkog imuniteta, i da ako Vučić hoće nekog da hapsi, neka uhapsi njega.
Aleksić je za N1 rekao da je juče sa kolegama proveo dan u Palati pravde, gde su saslušavane osobe koje su uhapšene posle nereda koji su izbili na protestu u nedelju uveče, ispred Skupštine Beograda.
 
"Nekoliko mladih momaka je pušteno. Ostalo je još nekoliko momaka i naših aktivista kojima je određen pritvor", rekao je Aleksić.
Ocenio je da je na delu zastrašivanje ljudi i odmazda koju je lično naredio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
 
Upravo Vučić je, kako je podsetio Aleksić, okvalifikovao nerede u nedelju uveče kao rušenje ustavnog poretka, a tužilaštvo samo postupa po tome.
"Aleksadre Vučiću, ja sam sa svojim kolegama pozvao ljude da okruže zgradu Starog dvora, da unutra uđu narodni poslanici i gradski odbornici. Mi smo krivi. Ako nekog treba da hapsiš, evo hapsi mene. Ja se javno odričem svog poslaničkog imuniteta, ako im je to neki problem, neka dođu i neka uhapse nas i neka kažu da smo mi ti koji želimo da rušimo ustavni poredak", poručio je Aleksić.
 
Podsetio je da je juče istu poruku uputio i njegov kolega, narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta.
  • Јунак

    27.12.2023 19:54
    Па мајсторе тебе ни рођени не требају!Колико гласова доби у својој вароши?(а да тамо су гласали увезени из ЦГ)
  • Dr mr

    27.12.2023 14:43
    Poglavica
    Ovaj bre vodja koji kaze ,ginite braco prolijte krvi pustite mene da bezim prvi,je bez trunke morala.On jedino sto moze da bude je poljak(cuvar pola) uom selu ali da ne krade tudje .
  • Драган

    27.12.2023 14:42
    оХ
    Ох, Јунак нашег доба... велики вођа народа... преотима вучићеву реторику - "нисам вас се уплашио".... ваљда видео д аје успешно. Сви који су ломили народну и државну имовину да одговарају по закону и наплатити им поправку штете коју су наравили. А овај ако хоче да буде ухапшен нека иде и поломи прозор на скупштини, па ће бити ухапшен.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.