Jovanović Ćuta: Preletanje zabraniti zakonom, to je krivično delo jer lažeš i varaš narod

Lider pokreta Ekološki ustanak i poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta ocenio je da bi zakonom trebalo zabraniti preletanje na političkoj sceni, navodeći da je to varanje naroda.
On je za N1 naveo da se već mesecima vrti priča oko toga da li će nosilac liste "Mi-glas iz naroda" za beogradske izbore Aleksandar Jerković preći na stranu Srpske napredne stranke (SNS) i Aleksandra Vučića i na taj način im omogućiti da formiraju većinu u Skupštini Beograda.
 
"Da od jednog čoveka zavisi ko će vladati Beogradom - s tim mora da se prekine. Ja se zalažem da se donese zakon da ko to radi, da mu se trajno zabrani da se bavi politikom", naveo je Jovanović.
Prema njegovim rečima, danas je mnogo onih koji su "danas jedno, sutra drugo" i spremnih da za pare prelete bilo gde.
 
"To je krivično delo. Kad ti varaš, lažeš, kradeš, kažeš da si jedno, a preko noći si drugo. To je nešto što treba zakonom kažnjavati", ocenio je on.
Odbornica Stranke slobode i pravde (SSP) Ana Gođevac ocenila je da SNS zna da je vlast koju pokušava da formira u Beogradu nelegalna i nelegitimna.
 
Prema njenim rečima, glasovi na kojima je formirana ta neka većina zapravo predstavljaju ukradenu izbornu volju.
 
Odbornik koalicije NADA Marko Sarić ocenio je da je evidentno da SNS i Socijalistička partija Srbije u Beogradu nemaju vlast, navodeći da pokušaji da sa drugih lista traže podršku "preletača ili prebega nisu ni časni, ni viteški, ni moralni".
 
"Za odbornike o kojima pričaju su glasali birači koji su opozicioni nastrojeni. Preletači i prebezi nisu nešto što je normalno", kazao je Sarić.
  • Liman

    20.02.2024 14:25
    Bira se lista i trebalo bi da poslaničko mesto zavisi od stranke ili koalicije čija je lista, pa ko hoće da beži, daleko mu lepa kuća. Samo ako se bira poslanik po imenu i prezimenu, može da bude njegov mandat, u protivnom ne bi smelo. A same stranke su se složile oko ovog nakaznog propisa, svima je to ponekad trebalo i sada se vide posledice.
  • Ja

    20.02.2024 12:24
    Ti će mi kažeš
    I ti lažeš da se boriš za životnu sredinu.
  • milicica

    20.02.2024 12:04
    hajd vise
    Prekinite da se prepucavate jer se Srbi ne mogu dogovoriti i sigurna sam da ste vi u mogucnosti da uradite uradili bi i ne bi onda pricali o casti postenju a zna se da su politicari kurve i uvek su se prodavali. Vreme tece i na narednim izborima svi cete biti kaznjeni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.