MUP nije dostavio tužilaštvu snimke sigurnosnih kamera napada na novinara Vuka Cvijića

Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu dostavljen je samo izveštaj MUP o napadu na novinara nedeljnika Radar Vuka Cvijića, ali ne i snimci sa sigurnosnih kamera, potvrđeno je iz tužilaštva.
Uvidom u izveštaj koji im je dostavio MUP, utvrđeno je da su dostavljene samo sačinjene beleške o izjavama učesnika događaja, saopštilo je tužilaštvo za portal Nova.rs.
"Tužilaštvo se ponovo obratilo policiji sa zahtevom pribavljanja video zapisa kamera iz objekta u kome se događaj odigrao, kao i okolnih objekata, ukoliko bi se utvrdilo da su kamere zabeležile predmetni događaj, kao i da se prikupe dodatni podaci i obaveštenja koji su bitni za dalje postupanje tužilaštva", navodi se u odgovoru.
Novinara nedeljnika Radar Vuka Cvijića napao je prošle srede direktor tabloida Srpski telegraf Milan Lađević.
 
Incident se dogodio u blizini jednog lokala u Kosovskoj ulici u centru Beograda, a portal Nova piše da se u neposrednoj blizini nalazi 20 sigurnosnih kamera, od kojih dve direktno snimaju mesto napada.
  • P

    05.06.2024 17:35
    Obavestili smo tužilaštvo da na postojećim objektima ne postoje kamere.Istražnim radnjama na terenu dostavili smo da kamere na upravnoj zgradi "Komgrapa" ne rade od 1996 god.I pored truda zaposlenih,naši forenzičari nisu uspeli.Jedino što smo uspeli to su dosta loši snimci od oktobra 2000 god.
    Danas u Kosovskoj stanuje po koji član naše stranke,ali većina je preseljena na brdo.
    Srdačno Vaš.
  • pajo patak

    05.06.2024 16:24
    moraju da obrade
    dva minuta.
  • Dane

    05.06.2024 16:11
    Dane
    Fali kljucnih 2 minuta! Sta ste izabrali to i dobijate dok ce ovog biti sve vise ne samo na javne osobe već za sve nas! Uživajte?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poskupljuje pretplata za RTS i RTV

Pretplata za RTS i RTV biće 50 dinara skuplja, predviđeno je predlogom izmena Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis.