Vučić sa zastavom i na Saboru: Srbija uvek saoseća sa tuđim žrtvama, ali niko to ne radi sa našim

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija uvek izražavala pijetet prema tuđim žrtvama, ali da "u 30 godina nije čula ni reč" o srpskim žrtvama ratova devedesetih u bivšoj Jugoslaviji.
"U 30 godina nikada nismo čuli reč, ne kajanja, nego utehe koju bi neko pružio nama zbog desetina hiljada srpskih žrtava", rekao je Vučić na današnjem "Svesrpskom saboru" na Trgu Republike u Beogradu.
 
Prema njegovim rečima, u isto vreme su krenuli pritisci povodom Saveta Evrope "iako Priština nikakve obaveze nije ispunila", kao i sa donošenjem rezolucije "o tome da smo genocidan narod".
"Kažu da to ne piše nigde. Pa što ste onda donosili rezoluciju? Kažete individualna odgovornost, pa čije ime tamo piše, ako je individualna? Ničije", ocenio je predsednik Srbije.
 
On je upitao da li se oni koji su izglasali rezoluciju osećaju kao "veliki pobednici".
"Koliko je to zemalja u svetu bilo uz vas, a koliko nije? Jedna mala Srbija vam se suprotstavila, jer je odlučila da se bori, da ne da svoju slobodu, da ne da svoje srpsko ime i uspeli smo u tome", kazao je Vučić.
 
Upitao je i da li danas ima više pomirenih ljudi u regionu, nego pre donošenja rezolucije.
 
"Da li danas lepše mislimo jedni o drugima? Volimo li se više? Da li je to bio smisao i cilj, da li ste ga postigli? Niste i znali ste, lažovi jedni, da to nećete moći. Hteli ste da zavadite narod još više", dodao je Vučić.
 
Treće pitanje predsednika Srbije bilo je i "Šta ćemo sad sa svim tim?“ i da li to znači "nove tužbe i novi problemi".
 
"Jer ste vi zamislili da svet mora da izgleda onako kako vi hoćete i da morate da namećete svoju volju srpskom narodu onako kako ste zamislili", rekao je Vučić i raširio srpsku zastavu kojom je bio ogrnut u Ujedinjenim nacijama tokom glasanja o rezoluciji o Srebrenici.
 
Govoreći o današnjem "Svesrpkom saboru", ocenio je da je postignut "dogovor o srpskom jedinstvu koje neće trajati jedan dan, dva ili tri meseca, već će trajati doveka", kao i da "niko više nikada neće moći da uništi srpsko jedinstvo".
 
On je kazao da je pre deset godina postignut dogovor sa predsednikom Republike Srpske (RS) Miloradom Dodikom, koji je potvrđen.
 
"Svaki ministar u Vladi Srbije, prvo mesto gde će ići biće Banja Luka, a svaki ministar RS prvo mesto gde će ići je Beograd. Sada će ekskurzije ići u RS kao što će iz RS ići u Srbiju", rekao je Vučić.
Vučić je rekao da će i lično nadgledati izgradnju Memorijalnog centra u Donjoj Gradini, na teritoriji RS i Memorijalnog centra u Beogradu za žrtve iz Drugog svetskog rata, kao i da će izgradnja ta dva centra "ići brzo".
 
Najavio je i da će u ponedeljak iz budžeta Srbije biti prebačeno deset miliona evra u RS, za izgradnju deonice puta Bijeljina – Sremska Rača.
 
Govoreći o spoljnjoj politici Srbije, Vučić je rekao da "moramo da sarađujemo i sa zapadom i sa istokom".
 
"Moramo da se bavimo ekonomijom, ekonomija je ugaoni kamen naše nacionalne bezbednosti", zaključio je Vučić.
 
Skup je počeo nastupima kulturno-umetničkih društava iz Srbije i Republike Srpske, a završen je izvođenjem pesme "Ovo je Srbija", dok su okupljeni raširili dve velike zastave Srbije i Republike Srpske.
 
Koncertu na Trgu Republike prisustvuje veliki broj zvaničnika Srbije i Republike Srpske, među kojima su patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije, predsednik RS Milorad Dodik, predsednici vlada, skupština i drugih institucija Srbije i Srpske.
  • iguman

    09.06.2024 09:00
    Tako je to kada se beži sa časova istorije.
    Adolf je takođe " radio" na arijevskom poreklu svih Nemaca i znamo, ko nije bezao, kako se sve to zavrsilo.
  • Rile

    09.06.2024 07:13
    Zaboravih pa dopunjujem.Ovi botovi mi liče na devojke koje pored svih upozorenja roditelja,prjatelja, poznanika ipak rešavaju da se zabavljaju sa "opasnim" momcima i barabama.Neretko se završi sa suzama,modricama slomljenog srca a često i tragično.Da li je to ljubav ili nezrelost ili glupost?A to se ponavljaaa.....
  • Particulare matter

    09.06.2024 06:51
    Juče je potpuno ukinuta granica između Kosova i Albanije a na današnji dan 1999. je Srbija potpisala kapitulaciju na Kosovu u Kumanovu u Vladi u kojoj je ministar propagande bio Aleksandar Vučić.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poskupljuje pretplata za RTS i RTV

Pretplata za RTS i RTV biće 50 dinara skuplja, predviđeno je predlogom izmena Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis.