Niz memoranduma potpisan u okviru Svesrpskog sabora: Evo koji su u pitanju

Ministarstva Srbije i Republike Srpske (RS) potpisala su u okviru prvog Svesrpskog sabora niz memoranduma i sporazuma u svojim resorima kojima bi trebalo da bude unapređena saradnja.
Razmena potpisanih dokumenata resornih ministara obavljena je u prisustvu predsednika Srbije i RS Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, nakon zajedničke sednice vlada Srbije i RS na kojoj je jednoglasno usvojena Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, te odluka o hitnoj pripremi konkursa za idejno rešenje izgradnje memorijalanih centara za obeležavanje mesta stradanja u Donjoj Gradini i u Beogradu.
Memorandum o saradnji Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS razmenili su resorni ministri Jelena Žarić Kovačević i Senka Jujić.
 
Memorandum ministarstava poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije i RS o saradnji u oblasti agrarnih plaćanja razmenili su ministri Aleksandar Martinović i Savo Minić.
Memorandum o razumevanju Ministarstva kulture Srbije i Ministarstva prosvete i kulture RS o saradnji u oblasti filmske umetnosti i drugog audio-vizuelnog stvaralaštva razmenili su ministar kulture Srbije Nikola Selaković i ministarka prosvete i kulture RS Željka Stojičić.
 
Sporazum o saradnji Ministarstva za brigu o porodici i demografiju Srbije i Ministarstva porodice, omladine i sporta RS razmenile su ministarke Milica Đurđević Stamenkovski i Selma Čabrić.
 
Memorandum o saradnji vlade Srbije i RS radi jačanja veza pripadnika srpske dijaspore razmenili su ministar bez portfelja Srbije Đorđe Milićević i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju RS Zlatan Klokić.
Memorandum o zaštiti zajedničkih trgovinskih interesa Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine Srbije i Ministarstva trgovine i turizma RS razmenili su ministri Tomislav Momirović i Denis Šulić.
 
Ugovor o donaciji knjiga dr Slobodana Ristanovića razmenili su savetnica predsednika Srbije Branka Đukić i ministarka prosvete i kulture RS Željka Stojičić.
  • Ђура Шпијунгузов

    09.06.2024 00:16
    Нисам баш бистар али да питам који попа заступа Р.Српску на том сабору или су довели Оџу Српске вереисповести па није у кадру као ономад бивша премијерка ,има је на селфију,нема је на селфију
  • Лиманац

    08.06.2024 22:06
    Живеле Србија и Српска!
    Сарадња и јединство Србије и Српске биће само још снажнији у заједничкој будућности!
  • Apsurdistan

    08.06.2024 21:39
    Krvavo mi je kada vidim zajedno one koji su rasprodali Srbe iz Hrvatske i sa Kosmeta, oterali pola Srba i većinu mladosti iz Republike Srpske i Srbije, napljačkali se toliko da ćemo biti zaduženi sledeće tri generacije - a onda govore o zaštiti srpskog naroda.
    Ko to pu..i?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poskupljuje pretplata za RTS i RTV

Pretplata za RTS i RTV biće 50 dinara skuplja, predviđeno je predlogom izmena Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis.