Nastavnica osnovne škole u Beogradu fizički i verbalno napadnuta: Šestak pušio e-cigaru u učionici

Nastavnicu muzičkog vaspitanja u Osnovnoj školi "Vasa Pelagić" u Beogradu napao je učenik šestog razreda te škole, navodi Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije.
Nastavnica osnovne škole u Beogradu fizički i verbalno napadnuta: Šestak pušio e-cigaru u učionici
Foto: 021.rs
Kako se navodi u saopštenju, nastavnicu Aleksandru Stanković je učenik verbalno i fizički napao.

"Događaj se desio juče, a usledio je nakon razgovora koji je učenik imao sa razrednim starešinom i zamenikom direktora škole kod kojih ga je uputila napadnuta nastavnica jer je pušio elektronsku cigaretu u učionici", navodi NSPRS.

Učenik joj se tada, dodaju, obratio rečima "šta je, šta hoćeš, m**š tamo, ko te je šta pitao", odgurujući je rukama.
 
"Ovakvi incidenti pokazuju da se nasilje u školama ne smanjuje, da poboljašanja u pogledu bezbednosti nastavnika nema, i da je mera trenutne suspenzije iz nastave, prema predlogu Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Srbije, neophodna za normalizaciju nastavnog procesa koji je već dugo talac nasilnih pojedinaca", ističu iz ovog sindikata.
  • Rasejani

    12.06.2024 09:52
    Eh, da je nastavnica vrhovni javni tužilac...
  • Marta

    12.06.2024 08:51
    Ha ha!
    Samo kad ste nastavnike i ucitelje kao poslednje bednike izbacili da sa soljama kafe i cigaretama puse ispred skolske kapije, zajedno sa ucenicima. Eto, to je bas imalo pozitivan efekat! Ha ha ha...
  • Boeser Wolf

    12.06.2024 02:05
    Zatvoriti škole na neko vreme ili neka nastavnici pokrenu generalni štrajk, neka roditelji provedu jedan semestar sa svojim anđelima.

    Problem i jeste što jedva čekaju da ih se otarase, da se oni pitaju, deca bi ceo dan provodila u školi, a ne samo pola. Na školu gledaju kao na jaslice. Računaju da će svakako da im kupuju diplome.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poskupljuje pretplata za RTS i RTV

Pretplata za RTS i RTV biće 50 dinara skuplja, predviđeno je predlogom izmena Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis.