PSG: Imenovanje Stašević Karličić za državnu sekretarku dokaz da vlast radi u korist poslušnika

Postavljanje Ivane Stašević Karličić na mesto državne sekretarke pokazuje da ova vlast ne radi u korist građana, rekao je Aris Movsesijan.
PSG: Imenovanje Stašević Karličić za državnu sekretarku dokaz da vlast radi u korist poslušnika
Foto: Screenshot (YouTube/Jutarnji Program TV Happy)
Potpredsednik Pokreta slobodnih građana istakao je da je postavljanje Stašević Karličić na ovo mestu u Ministarstvu zdravlja pokazatelja da vlast radi isključivo u korist njenih poslušnika.
"Možda bi trebalo ovo ministarstvo da se pozabavi novim tehnikama bezbolnog odlepljivanja od fotelja za koje je većina funkcionera srasla. Možda je to put, jer im vreme ističe, a građani su sve nezadovoljniji", rekao je Movsesijan reagujući na vest da je Zlatibor Lončar u svoj kabinet doveo bivšu direktorku bolnice "Laza Lazarević" koja je smenjena zbog mobinga.
Movsesijan je dodao da bi u konkretnom slučaju postavio pitanje prethodnoj ministarki Danici Grujičić, zašto je smenila Ivanu Stanišić Karličić.
 
"Zašto je to predložila Vladi, zašto je Vlada to usvojila? Teške su optužbe bile u pitanju. Ministarka Grujičić je tada izjavila da je inspekcija Ministarstva rada, socijalne politike i boračkih pitanja takođe našla nepravilnosti u radu klinike, te da je zbog toga predložila Vladi Srbije da direktorku smeni", kazao je Movsesijan.
On je dodao da je tom prilikom utvrđeno i da je fakturisano više lekova nego što pre potrošteno,  kao i da na računu klinike nema sredstava za ishranu.
 
"Ako na to dodamo da je sedamdeset ljudi za vreme mandata tadašnje v.d. direktorke napustilo ustanovu 'Laza Lazarević', od čega je u pitanju 23 lekara specijalista, onda mi jedino ostaje da javno postavim pitanje koleginici Grujičić, šta se to desilo", rekao je Movsesijan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kurti: Tri uslova sam postavio Vučiću

Kosovski premijer Aljbin Kurti potvrdio je da je tražio ispunjenje tri uslova koja je postavio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kako bi bio održan trilateralni sastanak u Briselu.