Popović: Mesto na kome se bude kopao litijum neće biti ni za groblje

Profesorka na Ekonomskom fakultetu Danica Popović izjavila je danas da na lokaciji na kojoj se bude kopao litijum nikada ništa neće moći da raste i da ta zemlja neće biti "ni za groblje".
Popović: Mesto na kome se bude kopao litijum neće biti ni za groblje
Foto: Screenshot (Youtube/Bloomberg)
Popović je za list "Nova" dodala da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre dve godine "sa strašću zalagao za Rio Tinto" kao što to radi i sada, ali da je pre dve i po godine silom morao da odustane.
"Bogatsvo koje predsednik najavljuje pripalo bi onima koji dišu neki udaljeniji i svežiji vazduh, a jalovina od jadarita, koju će kopati, ostaje nama - zauvek", rekla je ona.
Ona je ranije objasnila da Srbija mora da privlači strane investicije da bi održala ovaj kurs, a da za uzvrat mora da daje ustupke, što su do sada bile subvencije.
 
"Pojavila se vest da strani investitor ne mora da obrazlaže svoj projekat, tako što država radi analizu kao neko ko je zainteresovan za prave efekte. Nego taj koji će da gradi, taj radi analizu. Ja treba kod vas da polažem ispit i sama ću da napišem koliko sam spremna i za koju ocenu sam spremna", rekla je profesorka komentarišući Nacrt Studije o proceni uticaja na životnu sredinu Projekta "Jadar".
 
Popović pita ko je to potpisao i napominje da nemamo imena tih ljudi.
"U peticiji protiv Rio Tinta vi tačno vidite ime i prezime svake osobe, naša strana se ne stidi svojih imena. Čega se oni stide", napomenula je ona.
 
Međutim, to ne znači da je stvar gotova, kaže Popović i ističe da predsednik ne može da se igra kako hoće, podsećajući na to da je već jednom izgubio na ovom planu.
 
Građanima poručuje da mogu da budu besni i da izađu na ulice ili mogu samo da budu besni.
  • Šomi

    23.06.2024 12:07
    Predsednik je ranije spominjao proširenje grobalja u Beogradu a ovo novo groblje mu je baš podaleko od BG.....
  • Goran

    22.06.2024 19:34
    Nema kopanja i kraj
  • Goran

    22.06.2024 17:24
    Šta kaže neki profesor likovnog?Što da ne kad može ova gospodja može i on mogu i ja iako nemam pojma o temi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija