Feđa Štukan će danas biti deportovan iz Srbije zbog "ugrožavanja nacionalne bezbednosti"

Bosanskohercegovački glumac i pisac Feđa Štukan biće danas deportovan u BiH letom Er Srbije za Sarajevo u 13.45 časova.
Feđa Štukan će danas biti deportovan iz Srbije zbog "ugrožavanja nacionalne bezbednosti"
Foto: Screenshot (Youtube/Nedjeljom u 2 | HRT)
On će biti deportovan nakon što je u nedelju zadržan na aerodromu "Nikola Tesla", a policija mu je uručila rešenje da predstavlja "bezbednosnu opasnost" po Srbiju, potvrdio je FoNetu njegov advokat Sead Spahović.
 
"Pravnog leka za rešenje koje mu je uručila policija nema", rekao je Spahović i ponovio da se taj dokument bazira na procenama službenih organa, ali da u njemu nema argumentacije kako i na koji način Štukan ugrožava nacionalnu bezbednost Srbije.
"To se u pravu zove - zloupotreba diskrecione ocene", rekao je Spahović FoNetu.
 
Štukan je sinoć trebalo da gostuje na festivalu Krokodil, ali je zadržan i izolovan na aerodromu "Nikola Tesla".
On je i ranije imao skoro identičnu situaciju sa policijom kada mu nije bio dozvoljen ulazak u Srbiju, što se desilo posle njegovog učešća na protestima "Srbija protiv nasilja" i podrške građanima koji su danima demonstrirali ulicama Beograda i drugih gradova.
 
Štukan je danas za N1 rekao da smatra besmislenim to što je označen kao "bezbednosna pretnja po Srbiju". On je ocenio da je reč o montiranom procesu i da jedva čeka da vidi u kakav će besmisao tek sve da ode. 
  • Limanac

    24.06.2024 15:35
    Mene apsolutno ne ugrožava.A valjda je Srbija i malo moja,a ne samo sekte i velikog vođe.Mada,istini za volju nisam bio na svesrpskom skupu,ili kako se već zvaše.Uvek si dobrodošao kod normalnog sveta.
  • Dida

    24.06.2024 14:55
    Izvini Fedja..ne znaju sta rade
  • Ralle

    24.06.2024 14:53
    Kako to Fedja ugrozava nacionalnu bezbednost Srbije?neka kazu pa da vidimo,a oni u Banjskoj,poginula 4 coveka..i nikom nista..oni su nevini..sta su tamo trazili partizanskim stazama...e to mi nikako nije jasno..a Fedja,sta je on uradio da bude neprijatelj zemlje Srbije..mozda he negde rekao istinu koja boli nase vlastodrsce..brukate nas samo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija