Vučić: Na EXPO-u delfinarijum i akvarijum, novi stadioni na upravljanje strancima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio je projekta EXPO 2027. i rekao da je "taj događaj prekretna tačka za razvoj Srbije u svakom smislu".
Vučić je na tabli prikazao kako će EXPO izgledati i pokazao gde će se nalazisti železnička stanica i pristan na Savi, koji će tek biti izgrađeni.
 
U okviru EXPO nalaziće se nacionalni stadion, a predsednik je najavio da su u toku razgovori sa kompanijom Legends kojom će se na upravljanje dati ne samo nacionalni, već i novoizgrađeni stadioni u Zaječaru, Leskovcu i Loznici.
 
Stadion će primati 52 hiljade posetilaca, a predsednik očekuje da će se na njemu 2028. godine igrati finale Lige Evrope.
Kroz centar EXPO će prolaziti EXPO promenada, koja će kretati od železničke stanice. Ta železnička stanica biće spojena sa Aerodromom, kasnije će se povezati i sa prugom u Obrenovcu.
 
Srpski paviljon na EXPO projektovale su domaće arhitekte, a predsednik je kazao da će biti izgrađen od stalnog materijala. U njemu će se nalaziti galerija od 6.000 kvadrata, a kad ase EXPO završi tu će biti veliki broj restorana i kafića na više nivoa.
 
U kompleksu će se nalaziti i tereni na kojima će moći da se igra više različitih sportova.
"Uskoro će gradnja biti u tri smene da bi mogli sve da stignemo. Radili smo određene izmene na stadionu, biće osam ili osam plus četiri izlaza za 12 hiljada ljudi, koji mogu da stanu na teren za velike koncerte", najavio je Vučić.
 
Izmene su napravljene kako bi svi ti ljudi mogli lako i brzo da izađu sa stadiona u slučaju nepredviđenih okolnosti.
 
Vučić je najavio da će se u sklopu EXPO nalaziti i Akvatik centar, čiji projekat je Srbija dobila od Mađarske. U njemu će se trenirati vaterpolo, plivanje, skokovi u vodu i umetničko plivanje.
 
Kako je predsednik najavio to će, po broju gledalaca, biti drugi ili treći akvatik centar u celoj Evropi.
 
U rezidencijalnom kompleksu biće smešteno 3.500 učesnika EXPO 2027 u 1.500 stambenih jedinica, koje će posle održavanja manifestacije biti ponuđene zaposlenima u prosveti koji nemaju rešeno stambeno pitanje.
 
Pod okriljem EXPO nalaziće se i tematski i vodeni zabavni parkovi. Predsednik je rekao da se razgovara sa francuskom kompanijom "Sirk d solej", da je Legolend nešto skuplji, ali da će se razgovarati i sa drugima kako bi se napravilo "najveće mesto za zabavu u jugoistočnoj Evropi, mesto za zabavu i privlačenje turista".
 
Kod Muzeja savremene umetnosti biće izgrađen akvarijum, a na prostoru EXPO nalaziće se delfinarijum.
 
Vučić: Biće problema u energetici zbog električnih automobila i superkompjutera
 
Predsednik Srbije je rekao da će u državi biti mnogo problema u energetici, jer će rasti potrošnja električne energije zbog električnih automobila i superkompjutera.
 
On je, u obraćanju javnsti, rekao da je lepo bilo videti da Srbija ima struje, kada je ceo region ostao u mraku, pre par dana, ali da ipak ima "mnogo, mnogo problema u energetici".
 
Rekao je da je pokušao kao premijer da podigne rudnu rentu, ali da nije uspeo jer je naišao na ogroman otpor ruske strane, a da bi i danas bilo tako i da bi se protivili Australija, Amerika i drugi koji se bave istraživanjem i da to ne bi mogao da "izgura".
Upitan o tome što je imao više od 80 različitih obraćanja od početka godine, Vučić je kazao da je to njegov posao i da je "trebalo do sada da bude bar 150 puta".
 
"Moraću da radim više, vrednije. Predsednik Republike mora da radi javno, mora da obaveštava građane šta radi, ne znam šta im to smeta. Poslednji put na ovaj način sam se obratio 29. aprila, mislim da je ponekad važno da celokupnu situaciju opišete građanima Srbije", kazao je Vučić.
  • Kad ovi

    25.06.2024 15:16
    Minusari
    Progledaju
    Biće veselo, bilo bi dobro što pre, kraće bi trajalo ovo zlo doba
  • VladaN

    25.06.2024 13:25
    Zašto se delfinarijum…
    .. ne bi izgradio u Zrenjaninu. Tamo je voda sjajna. Ova osoba je za debilarijum.
  • Upravljanje stranaca

    25.06.2024 13:08
    dokaz nesposobnosti SNS-a
    Ovo je dokaz da SNS nema nikakav kadar koji je sposoban da nečim upravlja, pa čak ni upravljanje stadionima !
    SNS kadar je toliko nesposoban da moraju da dovedu strance da upravljaju stadionima u Srbiji , strašno !!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija