Movsesijan: Vučić priča o delfinarijumu, a građani nemaju pijaću vodu

Potpredsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Aris Movsesijan kaže da predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavljuje izgradnju delfinarijuma dok građani nemaju pijaću vodu.
Movsesijan: Vučić priča o delfinarijumu, a građani nemaju pijaću vodu
Foto: Medija centar Beograd (mc.rs)
Kako je rekao prilikom gostovanja N1, građani nemaju pijaću vodu, kanalizaciju i kolektor otpadnih voda "ni u Beogradu, a kamoli u ostatku Srbije".
 
Movsesijan je rekao da nije normalno "da brinete da li vam je dete bezbedno u školi i da imate delfinarijum", kao i da Vučić priča kako građani uključuju po tri klime, "a ti isti građani ne znaju da li će moći da plate račun za struju i koliko će goriva moći da sipaju ovog meseca".
Po rečima potpredsednika PSG-a, četiri naselja na obodu Palilule žive bez vode mesec dana zbog povećane količine arsena u njoj. Dodaje i da Beograd nisu samo mermer i velelepne zgrade, jer građani žive sasvim drugačije.
 
Govoreći o temi otvaranja rudnika litijuma, Movsesijan je rekao da je opravdano nepoverenje građana da naša država ima kapacitet da zaštiti životnu sredinu pod udarom kompanije koja je je višestruko moćnija od Srbije. 
Dodao je da su stranke nastale radi svojih ideoloških opredeljenja a ne da bi bili protiv ili za litijum, ali da bi situacija bila neuporedivno lakša kada bi Srbija bila deo Evropske unije.
 
"Da smo deo Evropske unije, onda bismo mi bili ti koji nešto odlučuju, koji imaju institucije i poverenje da će se bilo koja odluka doneti na osnovu svih relevantnih informacija. Ulazak u EU nije samo bedž na reveru, već mogućnost da se sedne za sto i učestvuje u donošenju ključnih odluka. To je način da Srbija postane ravnopravan partner sa svim tim zemljama. Naša vlast nije rešila ni jedno poglavlje, jer ne želi da mi ikada postanemo članica EU, pošto kada postanete deo te zajednice, onda rešavate probleme u Srbiji. Politika Pokreta slobodnih građana je jasna evropska politika, i da Srbija treba što pre da postane deo Evropske unije", zaključio je Movsesijan
  • Неко тамо

    26.06.2024 13:24
    И ти и Грбовић сте плаћени од стране Вучића. Задрто антисрпство, обавезно се удара контра на сваку изјаву, велича се усташтво и вехабијство... У преводу Чеда и Чанак за данашњу сиротињу.
    И пре него што кажете - али он подржава водоводе - да, и? Да ли би их он изградио или би, као и наш врли преЦедник, изабрао делфинаријум јер су ту паре? Мислим да би ипак изабрао ово друго.
  • Moreeeee

    25.06.2024 19:43
    Pre mesec dana je narod izabrao delfine umesto pijace vode, sad neka se obrati delfinima!
    Glupom narodu ni voda ne treba!
  • Dete rock'n rola

    25.06.2024 17:50
    @ vladaNS
    Ne vredi. Lek još nije pronadjen. Pre će pronaći za karcinom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija