Ministarstvo pravde: Petoro uhapšenih radnika u zatvoru u Padinskoj Skeli suspendovano još u martu

Ministarstvo pravde saopštilo je da je petoro zaposlenih u zatvoru u Padinskoj Skeli, koji su uhapšeni zbog sumnje na nesavestan rad u službi, odmah suspendovano i udaljeno sa posla.
Ministarstvo pravde: Petoro uhapšenih radnika u zatvoru u Padinskoj Skeli suspendovano još u martu
Foto: 021.rs
Kako navode, oni su suspendovani zbog propusta koji su otkriveni unutrašnjom kontrolom posle smrti prekršajno kažnjenog S. B. 4. februara.
Uhapšeni su doktorka Službe za zdravstvenu zaštitu Kazneno-popravnom zavodu Padinskoj Skeli V. S, kao i četiri pripadnika Službe za obezbeđenje - K. S, K. D, P. S. i K. Z, koji su u martu, sa ukupno 11 zaposlenih, suspendovani i protiv kojih je pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede dužnosti iz radnog odnosa, uključujući i tadašnjeg upravnika Zavoda V. B.
Postoje sumnje da su oni od 24. januara do 4. februara kao službena lica propuštanjem dužnosti nadzora očigledno nesavesno postupali u vršenju službe iako su bili svesni da usled toga može nastupiti teža povreda drugog, koja je i nastupila smrću prekršajno kažnjenog S.B. 4. februara.
 
Kako je objašnjeno, pored toga očigledno nesavesno postupanje obuhvata i neevidentiranje povreda prekršajno kažnjenog S. B. u dnevnom izveštaju i neobaveštavanju nadređenih o tome.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija