Ambasador Izraela: Iznenađen sam što je ova vrsta terorizma stigla u Srbiju

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je sa ambasadorom Izraela u Srbiji Jahelom Vilanom o današnjem napadu na pripadnika Žandarmerije koji je obezbeđivao Ambasadu Izraela.
Ambasador Izraela: Iznenađen sam što je ova vrsta terorizma stigla u Srbiju
Foto: Beta (Goran Zlatković/Ministarstvo informisanja)
On ga je obavestio da su preduzete pojačane mere bezbednosti u Beogradu i širom Srbije.
 
Dačić je, u telefonskom razgovoru, ambasadoru Vilanu rekao da je, prema prvim informacijama, napadač najverovatnije državljanin Srbije, pripadnik vehabijskog pokreta.
Ambasador Izraela ocenio je da je teroristički napad u Beogradu najverovatnije usmeren protiv Izraela.
 
Vilan je za Tanjug rekao da je iznenađen što je ta vrsta terorizma stigla u Srbiju.
"Želim da zahvalim srpskim vlastima, a posebno hrabrom policajcu koji je rizikovao život i zaustavio napad i da mu poželim brz oporavak", rekao je Vilan.
 
Na pitanje da li se on i osoblje ambasade osećaju sigurno u Beogradu, ambasador je odgovorio da se osećaju apsolutno bezbedno, da su se tako osećali i pre napada i sada.
 
Ambasador je precizirao da su on i osoblje ambasade dobili svu potrebnu podršku i bezbednost od nadležnih, od policije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Vlade Srbije i da se osećaju sigurno.
  • Fića

    30.06.2024 07:02
    Ako je tačno...!
    Ako je tačno da je Srbija izvozila oružje i municiju u Izrael, onda nema mesta "čuđenju" za napad na čuvara Izraelske ambasade.
  • zztop

    29.06.2024 17:06
    Vilan još nije svestan gde se nalazi ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija