REM u rem fazi: Izveštaj o decembarskim izborima konačno usvojen, ne zna se kada će biti objavljen

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) usvojio je Završni izveštaj o medijskom praćenju decembarskih izbora.
REM u rem fazi: Izveštaj o decembarskim izborima konačno usvojen, ne zna se kada će biti objavljen
Foto: 021.rs
Ovo je za Udruženje novinara Srbije (UNS) potvrdila predsednica Saveta Olivera Zekić.
 
Zekić je i navela da još uvek ne zna kada će izveštaj biti objavljen jer je REM "u letnjem režimu rada". 
Kako kaže, izveštaj će biti objavljen tek nakon što se na sledećoj sednici Saveta usvoji Zapisnik sa ove sednice. To se, dodaje, ne zna kada će biti jer jer REM "“u letnjem režimu rada". 
 
Završni izveštaj, kako je Zekić ranije rekla za UNS, obuhvata sve praćene emitere - komercijalne televizije za koje izveštaj do sada nije objavljen, kao i javne servise i kablovske emitere za koje je REM 26. decembra prošle godine objavio Izveštaj o nadzoru programa tokom izborne kampanje.  
"Ovaj izveštaj je opširan, obuhvata i narativni i statistički deo i sadrži, videćete,  više podataka od onog objavljenog krajem decembra za javne servise i kablovske emitere", rekla je Zekić.
 
Na pitanje UNS-a zbog čega se toliko čeka na izveštaj, odnosno zašto REM kasni sa objavljivanjem podataka za komercijalne emitere, Zekić je u junu rekla da "REM ne kasni i da se ovakvi izveštaji uvek rade šest do sedam meseci".
 
"Uopšte ne kasnimo. To što Evropa zamišlja da to može da se uradi za dve nedelje, to može da zaboravi. Ovakvi izveštaji su obimni i zahtevaju mnogo vremena", rekla je ona.
Kako podeća UNS, prema informacijama do kojih je ranije došli, stručna služba REM-a je monitoring o izveštavanju komercijalnih televizija (TV Pink, TV B92, TV Prva i TV Hepi) za vreme izborne kampanje završila još 20. decembra prošle godine.
 
REM je 26. decembra objavio Izveštaj o nadzoru programa tokom izborne kampanje za period od 1. novembra do 14. decembra, u kojem se nalaze osnovni izvodi iz monitoringa medijske kampanje za izbore za RTS 1 i 2, RTV 1 i 2, N1, Novu S, Al Džaziru i K1, ali ne i za komercijalne emitere sa nacionalnom frekvencijom.
  • Pićuka

    16.07.2024 15:37
    Potpuno ne bitna stvar. A jel oni redovno dobijaju apanažu?
  • pajo patak

    16.07.2024 13:10
    naslov:
    Izveštaj o decembarskim izborima konačno usvojen, ne zna se kada će biti objavljen
    što bi klinici davno rekli: dok оливера guske tera.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.