Kokanović pozvan u BIA zbog objave na Fejsbuku: Ciljano, da ne bih bio sa poljoprivrednicima

Predsednik Ekološkog udruženja "Ne damo Jadar" Zlatko Kokanović pozvan je danas telefonom u policijsku stanicu u Loznici na informativan razgovor.
Pozvan je na razgovor o tome da li zna ko je na Fejsbuk stranici tog udruženja napisao da se "spreme suzavac, biber sprej i prsluci".
 
Kokanović je rekao da je pripadnicima Bezbednosne informativne agencije rekao da ne zna ko je okačio tu objavu.
"Ne znamo ko je poslao tu poruku, njihov posao je da to utvrde", rekao je Kokanović, koji je četiri sata ispitivan uz čekanje na "šefa" iz Beograda da učestvuje u ispitivanju.
 
Kokanović je rekao da će meštani i građani obustaviti protest ako Skupština Srbije po Narodnoj inicijativi izglasa zabranu iskopavanja litijuma.
Kako prenosi N1, nakon razgovora na koji ga je pozvala Bezbednosno-informativna agencija, rekao je da je pozvan ciljano jer je danas trebalo da zajedno sa ostalim poljoprivrednicima bude na sastanku sa predstavnicima Vlade.
 
Kako je naglasio, BIA je vodila računa da razgovor ne pređe preko četiri sata i da ograničenja samim time nisu prekršena.
 
"Što se tiče službenika BIA bili su korektini. Mislim da sam ciljano pozvan na ovaj razgovor jer je trebalo da u 13.30 budem na sastanku sa poljoprivrednicima gde je trebalo da bude Miloš Vučević i Ana Brnabić. Očigledno da oni prethodnih sedam dana vrše ogromnu kampanju protiv nas i da im nije bilo baš milo da sedimo, da se oči u oči pogledamo", istakao je Kokanović. 
 
Vlada Srbije u sredu je po drugi put donela Uredbu o primeni Uredbe o utvrđivanju prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarita "Jadar", koju je ukinula u januaru 2022. godine.
 
Ustavni sud je na sednici 11. jula utvrdio da Vladina Uredba o prestanku važenja Uredbe o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta "Jadar", nije bila u saglasnosti sa Ustavom i zakonom, pa je vlada Srbije "oživela" staru uredbu, što je podgrejalo nezadovoljstvo meštana i građana Srbije.
 
Za sutra je najavljen dolazak u Srbiju nemačkog kancelara Olafa Šolca i potpredsednika Evropske komisije za energetiku Maroša Šefčoviča i potpisivanje Memoranduma o kritičnim sirovinama sa Srbijom.
  • Fića

    19.07.2024 08:25
    Dobro jutro...!
    Dobro jutro, Kolonijoooo...!
    Pardon, "partneru EU - rupice"...!
    Keks može da počne...!!!
  • Pera

    18.07.2024 23:13
    Ljudi spremite se za odbranu svog doma I drzave od BIA ,policije I ostalih sluzbi. Citaj (Vucic, Vucic I Vucic).
  • 313z

    18.07.2024 21:32
    Nema sumnje
    Sve je bilo po "zakonu" kao i do sada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.