Dr Rakić odgovorila Lončaru o porodilištima: Idemo na sud zbog izrečenih uvreda

Narodna poslanica i bivša direktorka porodilišta Narodni front u Beogradu dr Snežana Rakić odgovorila je ministru zdravlja Zlatiboru Lončar na navode o porodilištima.
Ona je rekla je da je, nakon što je ministar zdravlja Zlatibor Lončar naveo da su protiv nje podnošene krivične prijave, da je zapostavljala svoje obaveze u državnoj ustanovi, i širila svoje privatne biznise, njegov odgovor u najmanju ruku neprimeren i da će zadovoljenje potražiti na sudu.
 
"Lončar se obraća ispred svoje partije jer je to štit iza koga se kriju, što ne prilici jednom ministru i nastavniku Medicinskog fakulteta. Dok sam bila direktor Narodnog fronta, da podsetim gospodina ministra, napravljeno je i kompletno renovirano odeljenje za vantelesnu oplodnju bolnice, zaživela ja laparaskopska hirurgija, imali smo stalnu saradnju sa klinikama u inostranstvu uveden je DRG. Uveden je informacioni sistem na celoj klinici", navela je ona.
Kako je dodala, danas je Narodni front jedina neakreditovana zdravstvena ustanova u Republici Srbiji.
"Proces je bio započet za vreme mog direktorovanja. Način na koji je bolnica funkcionisala nije predmet ovog odgovora i o tome će vam reći zaposleni i pacijenti. I ne, nisam imala nikakve privatne kombinacije jer jednostavno za to nisam imala potrebe. O mom radu kao ginekologa i redovnog profesora mogu da posvedoče moji pacijenti studenti i ljudi koje sam učila poslu, koji su danas docenti i profesori Medicinskog fakulteta", istakla je ona.
 
Dodala je da će zbog svega tužiti Lončara.
 
"Zbog izrečenih uvreda, ničim izazvanih od strane ministra zdravlja, kao i insinuacijama krivičnih dela koja sam navodno načinila tokom svoga rada, te rušenja profesionalnog ugleda, zadovoljenje ću potražiti na sudu", poručila je doktora Rakić.
 
Ona se u četvrtak obratila predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, konstatujući da su njih dvoje zamenili uloge - da se ona bavi politikom, a on porodilištima.
  • Predrag

    19.07.2024 11:44
    Ne znam od kada je počelo ali je postalo praksa da organi vlasti,pa i pojedinci,umesto smislenih i ozbiljnih razgovora o temi razgovora protežu uvrede, insi-
    mutacije i izvrtanja teme što liči na komšijskom svađanje preko plota i ne doprinosi rešenju.
    Podsećamo organe vlasti da snose svu odgovornost za stanje u državi i državnim organima.
  • Branka

    19.07.2024 10:40
    Opasan lončar po zdravlje ljudi, neka kaže šta je potpisao sa čuvenom Szo,
  • Ja

    19.07.2024 10:20
    Draga doktorka usli ste u klinc sa kolegom ciji je spic-namet, sto bi mi Vojvodjani rekli “dr smrt”, doktorom koji je “krpio” kriminalce.
    Nemamo klimu na +45 za porodilje a imacemo nac. stadion onolikoooo placen, duznicko ropstvo zvano expo, ofanziva za trovacnicu zvanu litijum opasno pokrenuli… Porazeni na svim poljima od organizovane grupe zvane vlada srbije za unistenje sopstvenog naroda!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija