Prognoza za avgust: Biće vrelo - čekaju nas 24 tropska dana

Vrelina koja je u prvoj polovini jula pogodila Srbiju ponoviće se i u avgustu, a prema predviđanjima meteorologa, očekuju se 24 tropska dana.
Prognoza za avgust: Biće vrelo - čekaju nas 24 tropska dana
Foto: Pixabay
"Toplo leto se nastavlja, osim ove nedelje u koju smo ušli, kada će biti blago osveženje, tako da u avgustu možemo da očekujemo tople dane čak i sa nekoliko dana sa ekstremno visokim temperaturama", izjavio meteorolog Nedeljko Todorović za RTS.
 
Objašnjavajući termin "tropski dan" Todorović je rekao da je to samo klimatološki termin i označava da je maksimalna dnevna temperatura preko 30 stepeni i da su to "uobičajene letnje vrednosti".
"Međutim, ima dana, kao što je bilo prethodnih 10 do 12 dana, kada je temperatura bila preko 35 stepeni - onda je to prava letnja vrućina koja može da donese neprilike", naveo je Todorović.
 
On je najavio da će do kraja sedmice temperatura biti oko prosečnih vrednosti.
"U svakom slučaju, toplo leto se nastavlja, osim ove nedelje u koju smo ušli, kada će biti blago osveženje, tako da u avgustu možemo da očekujemo tople dane čak i sa nekoliko dana sa ekstremno visokim temperaturama - 35 ili 36, a da li će biti 40 ne bih smeo da kažem, jer je nezahvalna prognoza", ističe Todorović.
 
Ako je sada bilo veoma toplo, u prvom delu jula, manja je verovatnoća da se do kraja leta ponovi tako ekstremno toplo vreme, ali moguće su temperature blizu 40 stepeni, napomenuo je Todorović za RTS.
  • Mile Sauer

    23.07.2024 06:33
    Nece biti 40 ali ne smem da se zakunema ako i bude bice blizu 40
    Sto se kaze , “ sad kad mi tamo a ono mozda “
  • Mile Mučibabić

    22.07.2024 13:32
    Meteorolozi ne mogu da pogode ni vreme za juče. Ja sam pre ovih vrelina pročitao prognozu da će prvi deo jula biti hladniji.
  • М

    22.07.2024 12:46
    М
    Ово нису више тропске врелине већ наша стварност! Од Јуна је почело са 30+ и наставило са 50+ и трајаће јер ово нема везе са асвалтом зеленилом...у питању је глобално загревање које нико и ништа више неможе зауставити! Знам само да ако претекнем ове врелине од следеће године климатизација у стану мора ми бити перфектна храна и многе навике ускладићу са временом. Док море базене реке...мењам за планински туризам на С.Европе јер и Сунце није више здраво и веома је опасно излагати се као сунчати се и боравити на отвореном. Ако се сам нечуваш нико ти помоћи нејће и немам намеру да прерано дозивам смрт! Ко не верује...нека обиђе Болнице које су препуне пацијената разне доби од шлога инфаркта можданог удара...прозрокованих због ових врелина и глобалног загревања.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

VIDEO: Blokirani prelazi ka Kosovu

Predsednik Udruženja građana kosovsko-mitrovačkog okruga Radomir Raša Rojević saopštio je da je večeras u 18.30 časova počela blokada četri administrativna prelaza prema Kosovu i Metohiji.

Gujon uputio protestno pismo turskoj televiziji

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon reagovao je protestnim pismom upućenim glavnom uredniku turske nacionalne televizije (TRT) zbog najave emitovanja serije o Naseru Oriću.