VIDEO: "Jadar" ipak nije bio tema sednice u Loznici, aktivisti dežuraju za svaki slučaj

Građani i aktivisti koji se protive projektu "Jadar" okupili su se ispred Skupštine opštine Loznice pošto su dobili informaciju da bi na sednici trebalo da bude usvojen Prostorni plan posebne namene.
VIDEO: "Jadar" ipak nije bio tema sednice u Loznici, aktivisti dežuraju za svaki slučaj
Foto: 021.rs
N1 javlja da se ipak ta tačka neće naći na sednici.
 
Posle više od sat vremena građani su se razišli, ali na licu mesta, iz predostrožnosti, ostali su aktivisti.
Odbornici iz redova opozicije stali su uoči sednice ispred ulaza u zgradu Skupštine Loznice noseći transparent "Stop rudniku litijuma". 
Kada su se pojavili odbornici iz vladajućih stranaka, njima su okupljeni dobacivali kritike.
 
Kada je došao predsednik opštine Vidoje Petrović, okupljeni su ga pitali da li je plan za Jadar na dnevnom redu, a on im je odrično odgovorio.
 
 
Ekološki aktivisti i stanovnici doline Jadra kažu da su u pripravnosti i da će ako i kada dobiju informacije da li će se usvajati prostorni plan, pozvati javnost Loznice i građane širom Srbije da se organizuju protesti.
 
 
Jedan od vođa pokreta "Ne damo Jadar" Zlatko Kokanović izjavio je FoNetu da je očigledno da se lokalna vlast uplašila da stavi plan za Jadar na dnevni red, iako je imala velike pritiske iz vrha države.
 
"Pritisak naroda je mnogo veći i mnogo jači. Na svim protestima u poslednjih mesec dana ogroman broj ljudi se probudio i postao svestan da oni hoće da nas unište i rasprodaju", kazao je Kokanović.
 
Kokanović je ocenio da je iskopavanje litijuma pitanje života i smrti, "biti ili ne biti", ne samo za Gornje Nedeljice i Loznicu, nego i za celu Srbiju.
Kokanović je naveo da pokret "Ne damo Jadar" ima koordinaciju aktivnosti sa dosta organizacija, koje su bile spremne da, ako se tačka o litijumu stavi na dnevni red, rade blokade po celoj Srbiji.
 
Kokanović je upozorio da je moguće da će uskoro biti sazvana vanredna sednica Skupštine opštine Loznica sa tom tačkom dnevnog reda, ali je naglasio da će ekološki aktivisti i organizacije to pomno pratiti i organizovati protestne skupove građana.
  • Podrška

    25.07.2024 22:40
    Aktivistima
    I zahvalnost na istrajnosti, što nije lako, pritisak je veliki

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.