FOTO MUP o gašenju požara kod Bujanovca i Raške: Angažovano više od 100 vatrogasaca

Više od 100 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova angažovani su u gašenju požara kod Raške, Bujanovca i u istočnom delu Severne Makedonije.
Pripadnici MUP-a, Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice uključeni su u akciju gašenja požara.
 
Kako se navodi u saopštenju, vatrogasci gase šumski požar u mestu Gradac, opština Raška, a obuhvaćeno je oko osam hektara borove šume i 20 hektara livada, suve trave i niskog rastinja.
"Kako se radi o izuzetno nepristupačnom terenu gde jak vetar otežava gašenje požara, bili su angažovani i helikopteri radi pomoći vatrogascima, koji su imali ukupno 12 naleta na ovom području", navodi se.
 
Trenutno je na gašenju požara angažovano 38 vatrogasaca-spasilaca sa 13 vozila iz Kraljeva, Novog Pazara i Čačka, kao i dva pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih jedinica.
Kako se dodaje, na gašenju požara u ataru sela Luka na planini Stol angažovano je 32 vatrogasca sa 12 vozila iz Bora, Zaječara, Požarevca, Zrenjanina, Sremske Mitrovice, Novog Sada, kao i dva pripadnika Uprave za VSJ. Angažovano je i 20 pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih jedinica sa pet vozila.
 
Helikopter upućen na gašenje požara u mestu Kozjak, u blizini manastira Prohor Pčinjski, završio je svoje angažovanje na ovoj lokaciji. Izvršeno je ukupno devet naleta i na opožarenu površinu izbačeno je 27 tona vode.
 
 
Na gašenju požara na ovom nepristupačnom terenu angažovano je 54 vatrogasca sa 17 vozila iz Vranja, Beograda, Niša, Leskovca, Kruševca, Smedereva, Pančeva, Jagodine, Kragujevca i Pirota, kao i dva pripadnika Sektora za vanredne situacije. Takođe, angažovana su i četiri pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih jedinica.
Helikopter MUP Srbije sa pet pripadnika Helikopterske jedinice i pripadnikom Sektora za vanredne situacije upućen je u Severnu Makedoniju radi pomoći u gašenju požara.
 
"On dejstvuje na području naselja Dolno Gjugjanci, u blizini grada Sveti Nikola. Nakon izvršenih 12 naleta prilikom kojih je na opožarenu površinu izbačeno 12 tona vode je lokalizovan. Helikopter će nastaviti da radi na istoj lokaciji", navode u MUP-u.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija