Vučević: Uskoro sistem "112" za hitne slučajeve i u Srbiji

Premijer Miloš Vučević najavio je da će vlada Srbije uskoro predložiti Zakon o sistemu "112", odnosno telefonskom broju za hitne slučajeve koji je na snazi u Evropskoj uniji i širom sveta.
Vučević: Uskoro sistem "112" za hitne slučajeve i u Srbiji
Foto: Pixabay (ilustracija)
"To znači da ćete svi, koji god paket telefona da imate, da li ste u romingu ili ne, moći pozivom na taj broj da dobijete najbržu pomoć, posebno kada su u pitanju vanredne situacije", rekao je Vučević tokom predstavljanja 100 dana vlade u Beogradu.
 
Najavio je dalja ulaganja u policiju i bezbednosni sistem kako bi imali najbolje moguće uslove, kao i u razvijanje novih informacionih tehničkih sistema koji će doprineti sigurnosti građana.
Kada je u pitanju sistem odbrane, naveo je da je Srbija bezbedna i da će imati odgovor na sve bezbednosne izazove.
 
"Tokom prvih 100 dana vlade, mnogo je urađeno u sektoru ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Nešto mi objavimo, nešto ne, to je pitanje procene državnih organa", kazao je premijer.
Naveo da i državni vrh i svi u sistemu odbrane pažljivo rade na jačanju vojnih i odbrambenih kapaciteta.
 
"Kada pričamo o ulaganju u Vojsku Srbije, znajte da pričamo isključivo radi čuvanja mira. Jaka vojska je najbolji, najsigurniji garant mira na ovim prostorima", ocenio je Vučević.
Govoreći o zdravstvenom sistemu, Vučević je naveo da u jednom postupku Srbija nabavlja opremu vrednu više od 70 miliona evra.
 
"To nije neki broj koji treba iskazati, to znači da ćemo imati najbolju moguću opremu u svim delovima Srbije i da ćete moći da dobijete i tačno i efikasno lečenje i dijagnosticiranje", kazao je premijer.
  • Mary Poppins

    09.08.2024 21:28
    Razlog zbog kojeg srbija decenijama nema centralizovanu službu spašavanja koja obredinjuje policiju, vatrogasce, hitnu pomoć, gorsku službu spašavanja, je zato što službe u srbiji nisu jedinstvene i ne rade sve službe za i u korist srbije. Objedinjavanjem službe spašavanja traži centralizovanje podataka,vojnih, policijskih, Udbaških, vatrogasnih ,geodetskih,katastarskih,a u realnosti se dešava da vojska srbije tajno radi protiv policije i obratno, da se kriju podatci, prate i prisluškuju osobe bez sudske odluke te ,na žalost mi građani trpimo decenijama igru partijske države koja radi samo, i samo u svoju korist,opstanka na vlasti, a protiv građana i Ustava srbije.
  • zztop

    09.08.2024 19:12
    Litijum je najveća ugroza al ne vredi prijaviti na 112 , prijave idu samo ako neko preti preCedniku i njegovoj deci ...
  • Moje ime

    09.08.2024 19:12
    Srbija je soba u kojoj se dopro uprdilo pa onda da se to prikrije dunete malo parfema,umesto da se provetri soba svežim zrakom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija