Vučević se obrušio na studentkinju i aktivistkinju iz Novog Sada nakon protesta protiv Rio Tinta

Premijer Srbije Miloš Vučević izneo je niz optužbi na račun studentkinje i aktivistkinje Mile Pajić, koja je govorila na protestu protiv iskopavanja Rio Tinta u Novom Sadu.
Vučević se obrušio na studentkinju i aktivistkinju iz Novog Sada nakon protesta protiv Rio Tinta
Foto: 021.rs
Pajić je u javnosti prepoznata po svojim aktivnostima u neformalnoj studentskoj organizaciji STAV, koja je učestvovala blokadi zgrade Rektorata zbog izbora za Studentski parlament Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.
 
U saopštenju se navodi da "osvedočeni srbomrzitelji regrutuju svoje jurišnike" i da to rade "po fakultetskim amfiteatrima", pominjući profesora Dinka Gruhonjića.

"Dinkova studentkinja i perjanica njegovog jurišnog odreda STAV, sada je kao navodni ekološki aktivista isturena da ruši državu. I zar svim onim tobož patriotama koji navodno brane Srbiju od stranaca, ne smeta da ih predvodi osoba koja sve najgore iznosi na račun srpskog naroda i naše otadžbine?", navodi Vučević.

On kaže da nikad neće dozvoliti "da otme državu" opozicija koja "nema bolje 'studente' da ih isturi kao živi štit".
 
Podsetimo, u četvrtak je priveden i student i akvista STAV-a Bane Đorđević koji je takođe govorio na protestu u Novom Sadu. 
 
Kako je rekao nakon puštanja iz policijske stanice, pozvan je na razgovor u svojstvu građanina.

"Međutim, po mene je došlo četiri inspektora, što nije baš uobičajeno jer sam bio na više takvih razgovora i uglavnom me zovu telefonom da dođem u stanicu. Ovo vidim kao neki vid zastrašivanja, ali nećemo biti zastrašeni. Rio Tinto neće kopati. Najteže od svega mi pada što moram da se vratim na posao", izjavio je on.

Komentari 109

  • NN

    12.08.2024 09:58
    Opšti pomor
    @ Novosadjanka
    No, baš ste pustili mašti na volju. Po Vašoj logici, neznanju i ostrašćenosti, pola planete bi bilo uništeno, ne bi Vam škodilo i malo znanja, na šta Vem je ukazao jedan komentator - o tome kuda teku ovdašnje reke? Je li Vam lakši život kad se ovako istresete, ili je možda u pitanju posao? Isplati li se?
    Šta sve ne zna ova žena, čudo jedno? A i bogatu maštu ima? Ono o gramu mozga već je rečeno, pa o tome nećemo!
    Inače, kao i većina koja protestuje, kao i ona druga, nemam dovoljno znanja o litijumu, kao što nemate ni Vi, pa ne skačem ni s jednima, ni s drugima. Da ipak sačekamo mišljenje onih koji imaju - znanja, mislim!
  • Ja

    12.08.2024 08:31
    Za Novosadjanku
    Pa molio bih te da mi objasniš kako će to da se voda zagadili u Republici Srpskoj, od kad reke teku uzvodno, iscepaj diplomu od osnovne škole, da li imaš gram mozga ako imaš uključi ga.
  • Mina

    12.08.2024 03:55
    Mukica......
    Mora da se obrusi na studentkinju kad je tako "hrabar", dok sa druge strane moli gradjane da mu veruju da Srbija nije slaba, tj. da on dobro radi svoj posao.... Kakav je to premijer koji moli gradjane da mu veruju? ...."mukica"...... Ali je zato hrabar kad treba da napadne studentkinju..... Tuga ko nas vodi....kakve "vojskovodje"..... Sramota me je koliko ih nije sramota da pokazuju kukavicluk pred celim svetom dok vire iz anala jednog coveka

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti