Vesić: Popisujemo štetu zbog blokade pruge, organizatori će dobiti tužbe i moraće da plate štetu

Vršilac dužnosti direktora Srbijavoza Ivan Bulajić izjavio je da je jutros od 6.45 železnički saobraćaj normalizovan, nakon što su sinoć učesnici protesta blokirali stanice "Prokop" i "Novi Beograd".
Vesić: Popisujemo štetu zbog blokade pruge, organizatori će dobiti tužbe i moraće da plate štetu
Foto: 021.rs
"Prvi vozovi su krenuli da pristižu. U toku dana očekujemo da više od 10.000 putnika bude otpremljeno ili primljeno na stanici u Prokopu i da dalje saobraćaj teče normalno", rekao je Bulajić za Tanjug.
 
Istakao je da će danas u potpunosti biti redovan železnički saobraćaj. 
On je dodao da je sinoć situacija bila dosta teška i da je veliki broj vozova otkazan ili skraćen na svojoj ruti zbog blokada pruge.
 
"Na liniji Beograd-Novi Sad imamo preko 30 polazaka u jednom i 30 polazaka u drugom smeru, što će sasvim izvesno biti dovoljni kapacitet da ako je i neko ostao, može da se vrati svojoj kući", rekao je Bulajić.
Istakao je da su zaposleni u Srbijavozu u proteklih 12 sati u potpunom stanju pripravnosti i da su spremni na sve događaje koje ih mogu očekivati.
 
Vesić: Protiv organizatora blokade tužbe, neko mora da plati štetu
 
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da je jutros u 6.45 časova uspostavljen redovan železnički saobraćaj na liniju Beograd - Novi Sad i da će svi građani koji su kupili karte, a njih je oko 10.000, moći slobodno da putuju i koriste železničke stanice Prokop i Novi Beograd.
 
On je Tanjugu kazao da će ministarstvo zajedno sa preduzećem Srbijavoz i Infrastrukturom železnice Srbije popisati štetu koja je nastala blokadom železničkih stanica i otkazivanjem vozova.
"Protiv organizatora će biti podnete prijave, odnosno tužbe za nanetu štetu, jer neko to mora da plati. Taj neko ko odlučuje da blokira železničku stanicu, on je naneo štetu svim građanima Srbije, naneo štetu budžetu Srbije i ta šteta mora da se plati", naglasio je Vesić.
  • Vladan

    14.08.2024 16:06
    Grčić
    Da li je i Grčić odgovarao za onoliku štetu??
    Hoće li i njemu biti naplaćeno?
  • Marjanović

    12.08.2024 11:17
    Ko je do sada plaćao štete,ili odgovarao za iskliznuća cisterni sa opasnim materijama,ili nenormalnom kašnjenju vozova itd....?
  • Милош Марјановић

    11.08.2024 22:20
    Воз
    Нема возова ноћу, не после 22ч. Каква штета? Ништа и нема ноћу

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija