Ruskinji ponovo odbijen zahtev za nastanjenje u Srbiji: BIA ima "neke podatke"

Ruska državljanka Elena Koposova saopštila je da joj je ponovo odbijen zahtev za nastanjenje u Srbiji.

Kako je navela, zahtev je odbijen zbog nekih "podataka koji predstavljaju smetnju za odobrenje stalnog nastanjenja", kojima navodno "raspolaže BIA".

O kakvim se podacima radi i u čemu se sastoji smetnja ostaje nejasno, navela je Koposova i dodala da je rešenje koje dobila potpuno lišeno zakonskog osnova i zdravog razuma.
 
"Još jednom je prekršena obaveza države da obrazloži svoja rešenja na način koji omogućava njihovo osporavanje na sudu, a istovremeno ispada da nisam opasna po Srbiju dok god ovde boravim privremeno, ali jesam ako mi se dodeli stalno nastanjenje, što je razlika koja ne postoji u zakonu", kazala je Elena Koposova.
Očigledno je, dodala je, da umesto da se bave svojim zakonskim obavezama, MUP i BIA troše svoje vreme, plaćeno poreskim novcem, na dalje maltretiranje nedužne osobe koja im se ne sviđa.
 
"Odlučna sam da osporim ovu odluku na sudu, ako bude potrebno uključujući i Evropski sud za ljudska prava. Pravda je spora, ali doći će kad-tad", poručila je Koposova.
Kopasovoj je u februaru bilo naloženo da u roku od 30 dana napusti Srbiju, uz obrazloženje da predstavlja "neprihvatljiv bezbednosni rizik".
 
Nakon toga je Ministarstvo unutrašnjih poslova u martu usvojio njenu žalbu i odobrio joj privremeni boravak, dok je njenom suprugu i dvojici sinova odobreno stalno nastanjenje u Srbiji.
  • Putko na gandži

    12.08.2024 07:32
    Vulinove tajne direktive iz Rusije
  • Bocan

    12.08.2024 07:27
    Hm
    Koji evropski sud prava? Pa oni su vas zabranili totalno. Država ima diskreciono pravo da zabrani ulaz svakom. Koga je moliti nije ga kuditi.
  • Branko

    11.08.2024 23:53
    Ma da li je to gospodja Koposova dosla kod nas i sada hoce da nas tuzi Evropskom sudu za ljudska prava jer je mi ne zelimo? Ako gospodja Koposova tvrdi da ne zna zasto nije dobila dozvolu za stalno nastanjenje ovdje gdje nije pozeljna, ja bih je savetovao da razmisli da o tome da li je postovala pravila korektnog ponasanja gosta u tudjoj kuci? Nasa su vrata svima otvorena, mi razumemo nevolju i trudimo se da svima pomognemo, ali vas molimo da svoje bitke ne bijete u nasoj kuci. Bicete nam drag gost a mi vama prijatelj u nevolji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Ugašen požar na planini Troglav

Požar koji je na planini Troglav iznad Ibarske klisure zahvatio oko 300 hektara niskog rastinja, mešovite šume i suve trave, jutros je ugašen.