Vučević: U Vladi različiti stavovi o projektu Jadar, nijedna odluka bez Vučića

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je da nikakva odluka o projektu Jadar neće biti doneta preko noći.
Vučević: U Vladi različiti stavovi o projektu Jadar, nijedna odluka bez Vučića
Foto: 021.rs
"Nećemo nikakvu odluku donositi preko noći, niti ćemo te stvari naprečac rešavati ponešeni nekom atmosferom", rekao je Vučević za RTS.
 
On je rekao da neko ne može da reaguje plahovito ili emotivno, jer je reč o važnoj mogućnosti koju bi Srbija mogla da ima.
Vučević je dodao da nema disonantnih tonova između predsednika Republike i Vlade, ali da se u Vladi čuju različiti stavovi o projektu Jadar.
 
On je naveo da se ni jedna odluka neće doneti "a da se prethodno ne razgovara sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem", naglasivši da je juče ujutru imao "težak razgovor sa njim", gde su "sagledavali celu situaciju iz različitih uglova".
 
"Ja ne mogu da isključim ni jednu opciju. Mi ćemo procenjivati šta je u najboljem interesu Srbije, njenih građana. Ali neće biti doneto ništa preko noći. Ovo je isuviše veliko pitanje i velika šansa za Srbiju, ali ta šansa ne može da dovede do zastoja u napretku Srbije, ne možemo da idemo u bilo šta što može da rasturi državu, već moramo da imamo stabilizaciju države i dalji razvoj", rekao je Vučević.
Na pitanje da li danas počinju razgovori sa građanima o toj temi, Vučević je rekao - "videćete".
 
On je naveo da se prvenstveno mora voditi računa o zdravlju građana, a onda o ekonomskim interesima Srbije.
 
Vučević je dodao da "neće biti 5. ili 6. oktobra u političkom smislu, niti obojenih revolucija".
 
"Ovo je naša voda, naša zemlja, naš vazduh, naše njive, ali i naše rudno bogatstvo", dodao je Vučević.
Svojim političkim istomišljenicima koji pitaju zašto Srbija sama ne kopa litijum, Vučević je rekao da je to kao i sa rudnikom u Boru, jer je potrebno da ga vodi neko sa znanjem.
 
On je, govoreći o protivljenju projektu, rekao da je sve "dirigovano i organizovano" od onih koji žele političke promene u Srbiji bez izbora.
  • Toni

    15.08.2024 14:31
    Alooo
    vucic nema izvrsnu i zakonodavnu vlast! Po Ustavu Srbije on se ne pita! Najgora vlast prvi put u istoriji Srbije kao ekonomskog tigra.
  • Pićuka

    14.08.2024 15:55
    Zdravlj građana ste upropastili oteravši hiljade iskusnih zdravstvanik radnika iz sistema. Rudno bogastvo je naše i treba da ostane naše a ne da kojekavi Kinezi i ostali hohštapleri crpe to do maksimuma za svoje potrebe. Da imate u svojim redovima ili želju da nekog pametnog a neuvlakačkog angažujete, mogli ste milijardu eura uložiti u Bor i da sve racionalno i u našu korist eksplotišemo. Uložićete milijardu eura u EXPO. Ovaj narod, vaš većinski, je kretenski.
  • Smišljajte

    14.08.2024 14:50
    Pošto im nije dovoljno što je POLA MILIONA u subotu bilo na protestu, i pošto su prevarili glasače na izborima SNS nema legitimitet.
    Od danas smišljajte i na internet mrežama objavljujte efikasne načine za građansku neposlušnost i blokade koje će Vučića i SNS da nateraju da ukinu Rio Tinto kako je bilo pre izbora.
    Od nekoliko hiljada predloga za građansku neposlušnost i blokade sigurno će biti 2-3 pametna i fokusirana predloga koja biju vlast u glavu i dovodi ih u mat poziciju i koja će da nelegitimnu SNS vlast da odstupi i ukine Rio Tinto.
    Smišljajte i objavljujte predloge na internet za blokade i građansku neposlušnost!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija