Martinović o iskopavanju litijuma: Ako istraživanja budu pozitivna, svim srcem ću biti za projekat

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Martinović komentarisao je mogućnost iskopavanja litijuma u Srbiji.
On je izjavio da će, ako naučne i stručne analize pokažu da je eksploatacija jadarita bezbedna po život i zdravlje ljudi, ali i životnu sredinu i poljoprivredu, kao resorni ministar biti svim srcem za taj projekat.
"To će predstavljati šansu za jaču privredu i više novca u budžetu, što znači i više novca za podsticaje u pčelarstvu, ali i svim drugim granama poljoprivrede", rekao je Martinović u Aleksincu, gde je obišao tri domaćinstva koja se bave pčelarstvom, saopštilo je Ministarstvo.
Navodeći da na primeru Aleksinca sa okolinom, kao tradicionalno rudarskim krajem, građani mogu videti da rudarenje nije nekompatibilno sa čistom i zdravom poljoprivrednom proizvodnjom, Martinović je istakao da, uz poštovanje ekoloških standarda, poljoprivreda i životna sredina ni na koji način nisu ugrožene u rudarskim krajevima i nisu u suprotnosti sa eksploatacijom mineralnih sirovina.
 
"Oni koji ovih dana seju paniku i strah među građanima da ćemo projektom 'Jadar' da otrujemo i zagadimo reke, jezera, zemlju, te da će ljudi morati da napuštaju određene delove Srbije, apsolutno govore neistine", rekao je Martinović.

On je poručio svim poljoprivrednicima da nemaju razloga za brigu, jer "sve dok Srbiju vodi Aleksandar Vučić imaćemo dovoljno hrane, čist vazduh, čistu vodu i zemljište i naša deca neće morati da napuštaju Srbiju".

  • Milence

    17.08.2024 08:38
    Botovi
    Protiv sasvim razumnih stavova botovi utrpavaju minuse. Pitanje je da li su to ljudski botovi, sendvičari, koji to rade za jednu crvenu ili program SNS kompjutera. Za SNS nije dobro ni jedno ni drugo. Botovi pobegnu kad je gusto ili ako neko da više, a kompjuter ne glasa na izborima. Ideja rada sa botovima je da se javnosti pokaže kako ima više onih koji podržavaju vlast od onih koji je kritikuju. Nevolja je kada se poveruje da je to tako, a nije tako već je rezultat rada botova. Botovski napad je usmeren na nezavisne medije da bi se publici koja ih čita pokazalo kako ne ništa ne vredi truda, jer SNS ima većinu. Samo ta publika je solidno informisana i zna da su u pitanju botovi ili kompjuter ali svakako nisu građani. Samoobmana da su jaki u rejtingu se može osvetiti kao Miloševiću koji je izgubio izbore u prvom krugu.
  • Bilo ko

    17.08.2024 08:17
    Srce..
    Da imaš srca ne bi bio za projekat
  • Limanac

    17.08.2024 08:03
    Ako pokažu ,vaše naručene,studije da nije štetno,ja bih obavezao sve iz vlade, koji daju ovakve izjave,da žive minimum tri godine u blizini rudnika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija