Nastavljen postupak u slučaju "Ribnikar": Svedočila majka ranjenog dečaka

Parnični postupak protiv roditelja dečaka koji je počinio masovno ubistvo u OŠ "Vladislav Ribnikar" 3. maja nastavljeno je u Višem sudu u Beogradu.
Nastavljen postupak u slučaju "Ribnikar": Svedočila majka ranjenog dečaka
Foto: 021.rs
Kako prenosi RTS, na održanom ročištu svedočila je majka ranjenog dečaka Aleksandra Batinić.
 
Ona je pred sudom ispričala kako je izgledao dan kada se desilo masovno ubistvo u ovoj osnovnoj školi na Vračaru, kada je njen sin ranjen.
Majka maloletnika je navela da je na celu porodicu taj zločin i ranjavanje sina ostavio veliki trag, jer nikada neće biti bezbrižni i uvek će biti u strahu.
 
Advokat porodice Kecmanović Marina Ivelja je rekla da Kecmanovići neće svedočiti u ovom postupku i da mogu da se koriste njihovi iskazi koje su već dali.
Sudija je suđenje zatvorila za javnost kako bi saslušala maloletnog dečaka, koji je svedočio nakon majke.
 
Sledeće ročište je zakazano za 19. novembar.
 
Ovu tužbu je protiv Miljane i Vladimira Kecmanovića podneo maloletnik koji je ranjen 3. maja, odnosno njegovi roditelji kao zakonski zastupnici.
 
Tužba je podneta za naknadu nematerijalne štete zbog fizičkog bola, pretrpljenog straha i psihičkog bola.
U toku još tri parnična postupka
 
Pre ovog parničnog postupka, u ovom sudu počela su još tri,. Jednu tužbu su podneli članovi porodice Dukić, drugu 27 članova porodice ubijenih, dok je treća takođe za ranjavanje maloletnika.
 
Sud će odlučivati o tužbi, i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija.
 
Pred Višim sudom u Beogradu vodi se i krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i instruktora i vlasnika streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, maloletnik koji je počinio masovno ubistvo učio da puca, dok je on sam krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kupcu umesto iPhone-a poslala dve jabuke

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog protiv O.K. (27) zbog sumnje da je kupcu preko sajta "Kupujem-prodajem" umesto mobilnog telefona "iPhone" poslala dve jabuke.