VIDEO: Požar u leskovačkoj fabrici lokalizovan, meri se i zagađenost vazduha

Vatrogasci iz celog Jablaničkog okruga uspeli su da lokalizuju veliki požar koji je izbio oko 17 sati u fabrici boja i lakova "Nevena kolor" u Leskovcu.
Trojica vatrogasaca su se nagutala dima i prebačeni su u leskovački Urgentni centar, piše RTS
 
Kako navodi Ministarstvo unutrašnjih poslova u saopštenju, požarom su zahvaćena tri magacina površine oko 4.000 metara kvadratnih, a oko 21 čas su vatrogasci sprečili širenje požara na susedne objekte, proizvodne pogone i magacine.
 
"Požar je zaokružen sa svih strana, a na njegovom gašenju je do sada angažovano 54 vatrogasca sa 20 vozila iz Leskovca, Vlasotinca, Lebana, Niša, Vranja, Jagodine, Prokuplja, Kragujevca i Pančeva, kao i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Leskovac", navodi MUP.
 
Tokom današnje intervencije su, dodaju, tri vatrogasca dehidrirala, a nakon ukazane medicinske pomoći u Domu zdravlja, oni se dobro osećaju.
 
"Sve vreme Gradski zavod za javno zdravlje prati situaciju i vrši merenja kvaliteta vazduha periodično, u intervalima od dva do tri sata", ističu u saopštenju.
 
Nema više opasnosti od nezapamćenog požara u fabrici boja i lakova "Nevena kolor" u Leskovcu, ali će vatrogasci ostati da dežuraju celu noć, javlja RTS.
Milan Popović, šef Odeljenja za opšte poslove Grada Leskovca, u čijoj je ingerenciji i sektor Civilne zaštite, rekao je ranije za RTS da su u gašenju požara pomogle vatrogasne ekipe iz različitih delova Jablaničkog okruga.
 
"Prema nezvaničnim informacijama, u magacinu sirovina je došlo do požara", dodaje Popović.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 
Trojica vatrogasaca zbrinuti su u Urgentnom centru zbog trovanja dimom i njihovo stanje je stabilno, rečeno je RTS-u u leskovačkoj Opštoj bolnici.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 
Meri se zagađenost vazduha
 
Nedaleko od mesta požara postavljen je aparat za merenje zagađenost vazduha u Leskovcu kako bi se utvrdilo koliko dim i isparenja mogu štetno uticati na zdravlje ljudi.
 
"Kolika je zagađenost vazduha u Leskovcu i štetnost zagađujućih materija po zdravlje ljudi biće poznato tokom sutrašnjeg dana, na osnovu rezultata merenja dobijenih na tri lokacije u gradu. Jedna od njih je kod fabrike Jura, nedaleko od mesta izbijanja vatre, gde je postavljen aparat za merenje zagađenosti", rekao je za TV Leskovac direktor Zavoda za javno zdravlje u tom gradu Ivan Sokolović.
Reč je o fabrici koja proizodi lako zapaljive boje i lakove. Pošto fabrika nema drugu smenu još nije poznat uzrok požara, saznaje RTS.
 
Izgorela je najmanje polovina pogona i magacina.
 
Sva raspoloživa vatrogasna vozila i ljudstvo sektora za vanredne situacije u Leskovcu su na terenu.
  • Realista

    24.08.2024 09:15
    PP zaštita...
    ... je očigledno misaona imenica za preduzetnike i inspektore u smrdiji...
  • Radojica

    24.08.2024 06:43
    Tragedija
    Nažalost , ovo je samo jedan u nizu ekoloških tragedija, i ovde će jedan pojedinac biti kriv. A što se tiče merenja vazduha, mislim da nikad neće reći šta je sve bilo u njemu, i koliki je stepen zagađenja. A sve to što je gorelo i što je dospelo u vazduh, vodu i na zemlju, to možemo samo da zamislimo šta je i kakvog štetnog dejstva ima po zdravlje ljudi, životinja, i po samu prirodu. Tragedija teška.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kupcu umesto iPhone-a poslala dve jabuke

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog protiv O.K. (27) zbog sumnje da je kupcu preko sajta "Kupujem-prodajem" umesto mobilnog telefona "iPhone" poslala dve jabuke.