VIDEO: MUP objavio snimke - vatrogasci izašli na Salajku dva minuta po pozivu

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su novosadski vatrogasci-spasioci stigli za pet minuta na lice mesta nakon dojave da je jutros izbio požar u naselju Salajka.
VIDEO: MUP objavio snimke - vatrogasci izašli na Salajku dva minuta po pozivu
Foto: 021.rs
On je ocenio da su apsolutno netačni navodi da su vatrogasci stigli na lice mesta sat vremena nakon dojave o požaru.
 
"Naložio sam da mi se dostavi potpuna informacija o tome i obavešten sam da je pregledom sistema 192 i 193 ustanovljeno da je prva dojava o požaru usledila u 2.43 časova na broj 193, razgovor je trajao 52 sekunde i postoji snimak razgovora. Nakon minuta od završetka razgovora na kamerama na stanici je zabeležen izlazak dva vatrogasna kamiona sa devet vatrogasaca", istakao je Dačić.
 
Kako je dodao ministar, pet minuta nakon dojave, u 2.47 časova gradska kamera zabeležila je prolazak vatrogasnih ekipa na 200 metara od lica mesta.
"Vatrogasci su stigli na mesto događaja u 2.48 časova i ustanovili da je kuća površine oko 50 metara kvadratnih u plamenu. Požar je lokalizovan u 2.53 časova. Policija na broj 192 je obaveštenje dobila od Sektora za vanredne situacije u 2.48 časova", piše u saopštenju ministra.
 
Devet vatrogasaca sa dva vozila iz Uprave za vanredne situacije Novi Sad su ugasili požar, a policija i javni tužilac su obavili uviđaj lica mesta.
 
Ministar Dačić je naglasio da u ovakvim situacijama prvenstveno treba pokazati empatiju i poštovanje prema stradalim žrtvama.
"U ovom požaru imamo šestoro stradalih, od toga četvoro male dece. Nemojte da se bavimo spekulacijama o navodnom neprofesionalnom postupanju vatrogasaca koji su, baš nasuprot tome, reagovali brzo i profesionalno, odmah po dojavi. Ovaj požar je sam po sebi užasna tragedija i cela Srbija žali zbog tragične smrti ove porodice i ne treba da skrećemo temu sa njih, već da se ponašamo onako kako dolikuje ovoj situaciji", istakao je ministar Dačić.
 
MUP je priložio snimak sa nadzornih kamera kod Vatrogasne stanice i na uglu Sentandrejskog puta i Partizanske, na kojima se vidi vreme polaska kamiona iz stanice i dolaska na mesto požara.
 
 
Ovakva reakcija usledila je nakon što su pojedine komšije stradalih navele za medije da se vatrogasci nisu odazivali pozivima sat vremena. 
 
MUP je naknadno objavio i audio snimak poziva u kom komšije prijavljuju požar.

U požaru koji je rano jutros izbio u Novom Sadu u naselju Salajka, stradalo je šest mladih osoba, od čega četvoro dece, a gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić najavio je da će se zbog te tragedije proglasiti Dan žalosti.

  • Nenad

    26.08.2024 22:30
    Mrcke
    Snimak sve dokazuje a to je da su na intervenciju izašli za 5 minuta, ali pošto ste laik da vam objasnim, vatrogasci i da su na intervenciju izašli za 7 minuta je OK.Navalna vozila sa 9 vatrogasaca ne može da leti 400km/h.

    Sve u svemu vatrogasna brigada Novi Sad je svoj posao uradila kao inače profesionalno i na vreme. Ostale priče su apsurd.
  • Nenad

    26.08.2024 15:53
    Analitika
    Nije istina da su vatrogasci izašli na intervenciju za 1h,na licu mesta su bili za 5 minuta što je OK.

    Vatrogasci su sve uradili što je u njihovoj moći bilo, opet kažem prvo se krene da se spašava ljudski životi pa tek onda ide spašavanje materijalnih dobara i ostalo.
  • Nemanja

    25.08.2024 20:31
    @Marko

    Ostavi ovde svoje pravo ime i adresu pa se vidimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti