VIDEO: Kosovska policija objavila snimak akcije u objektima srpskih institucija

U akciji Kosovske policije u sve četiri opštine na severu Kosova zatvoreni su objekti u kojima su funkcionisale preostale srpske institucije.
Pre svega, one uključuju opštinske službe, ali i Kancelarija za KiM, Penzioni fond, javno komunalno preduzeće. 
 
Zatvorena je i zgrada Privremenog opštinskog organa Kosovske Mitrovice, godinu dana nakon što su oduzete i zgrade ovih organa u preostale tri opštine na Severu.
 
Kako piše KoSSev, istovremeno su zatvorene i prostorije u kojima se verovalo da su opštinske službe izmešteno funkcionisale prethodnih meseci.
Iako Kosovska policija tvrdi da nije sastavni deo operacije, policija je u petak ušla i u kotlarnicu KBC u Kosovskoj Mitrovici, gde je, kako je KP saopštila, pronašla vojnu jaknu, ranac, nekoliko šaržera, dva noža i futrolu za lovačko oružje.
 
U pretresu ukupno osam objekata (bez kotlarnice), u sve četiri opštine, zatvorena su četiri – dva u Severnoj Mitrovici, te po jedan u Zvečanu i Leposaviću. U Zubinom Potoku, kako je potvrdila KP u Severnoj Mitrovici, nisu pronašli službe koje su tražili.
Iz plombiranih objekata prethodno su izneti oprema i dokumentacija, pre svega računari.
 
Uz napuštanje kosovskih institucija pre dve godine, sa zatvaranjem ovih srpskih u kojima su mahom bili zaposleni Srbi, procene su da je na hiljade ljudi na severu Kosova sada ostalo bez svojih fizičkih radnih mesta.
 
Tvrde da ni ova akcija nije bila koordinisana sa njima i zabrinuti su za srpsku zajednicu na Kosovu. Prištinu upozoravaju da će ovakvi njihovi koraci uticati na njihove odnose.
A po prvi put juče, Amerikanci su spomenuli "stalnu vladinu instrumentalizaciju Kosovske policije za sprovođenje nekoordinisanih akcija".
 
Uz dramatičnu muziku i profesionalno snimljene kadrove, u videu koji je objavila Kosovska policija, vidi se kako je akcija izgledala unutar objekata dojučerašnjeg Privremenog organa opštine Kosovske Mitrovice, te Kancelarije za KiM.
 
  • Mojsije

    31.08.2024 17:49
    Ju ju
    Oooo Vucicu pa javi se!!! Pojela maca jezik?!?
  • Sima

    31.08.2024 15:50
    Bolje nam je da uđemo u NATO ako nam je stvarno stalo do Kosova...
  • Sara

    31.08.2024 15:28
    Kosovo nije država. Tačka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija