Osmani: Vučića ne interesuju uslovi u kojima se nalaze Srbi, već samo destabilizacija Kosova

Predsednica Kosova Vjosa Osmani ocenila je danas da predsednika Srbije Aleksandra Vučića ne interesuje kako žive Srbi na Kosovu, već ga interesuje samo destabilizacija Kosova.
Osmani: Vučića ne interesuju uslovi u kojima se nalaze Srbi, već samo destabilizacija Kosova
Foto: Pixabay
Reagujući na mere oko Kosova koje je Vučić nedavno predložio, Osmani je u saopštenju navela da "Vučić treba da shvati da je Kosovo nezavisna i suverena zemlja i da institucije odlučuju za građane, a ne on".
 
Prema njenim rečima, Vučić mora jednom zauvek da shvati da je "Kosovo suverena država, nezavisna država sa legitimnim nezavisnim institucijama koje donose odluke za sve građane Kosova i za svaki kutak teritorije".
"Dakle, zahtevi predsednika druge zemlje, koji nisu postavljeni u dobroj veri i nikada ne daju prioritet interesima građana, već samo destabilizujućim interesima Srbije, nemaju značaja za Kosovo", rekla je ona.
 
Ocenila je da Vučića nije briga ni da li će se Srbi vratiti u institucije i da on "tim zahtevima želi da privuče pažnju međunarodne zajednice".
Osmani je navela da Srbija nastavlja obuku paravojnih snaga koje imaju za cilj samo nasilje.
 
Vučić je predstavio u petak pet mera za Kosovo.
 
Njima se traži povratak na stanje pre jednostranih odluka Kosova, proglašenje Kosova za područje pod posebnom zaštitom, dalje jačanje srpskih institucija na Kosovu, osnivanje specijalnog tužilaštva za krivično gonjenje zloupotreba i kršenja ljudskih prava na području Kosova i proglašenje nezakonitim svih institucija na Kosovu uspostavljenih nakon jednostranog proglašenja nezavisnosti.
  • Koja

    18.09.2024 09:01
    @zztop
    Osim tebe , keri nema !
  • Temerinac

    17.09.2024 23:19
    Tačno iz ove rečenice se vidi šta im je cilj, a to je da progone Srbe, kako bi kao neko popustio ? Smešno !
    Srpski zvaničnici treba non stop da ponavljaju "i da nema ni jednog Srbina na Kosovu nikad neće biti priznanja nezavisnosti Kosova u UN i čuvamo tapiju 1244 Kosova i jednog dana će se Srbi vratiti".
    Kad to čuju odustaće jer će shvatiti da im je cilj uzaludan.
  • Perica

    17.09.2024 19:55
    Pa ovi ga još I zajebavaju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija