Momirović u promociji "Najbolje cene": Dva jajeta za 22 dinara vas drže sitim ceo dan

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović je, promovišući akciju "Najbolja cena" izjavio da obrok od dva jajeta za ukupno 22 dinara čoveka može da drži sitim - ceo dan.
Momirović u promociji "Najbolje cene": Dva jajeta za 22 dinara vas drže sitim ceo dan
Foto: Pixabay
"Jaje košta 11 dinara – pazite, 11 dinara. A, obrok od dva jajeta – 22 dinara. Pa, to je obrok koji čoveka može da drži ceo dan sitim", rekao je ministar Tomislav Momirović nastavljajući da nabraja proizvode sa nižim cenama, poput pudinga od 11 dinara, u okviru akcije.
Na opasku voditelja K1 da teško da takav obrok čoveka može da drži sitim ceo dan, ministar Momirović dodaje:
 
"Razumete šta želim da kažem. Naravno, ne želim da kažem da ljudi žive sa dva jajeta dnevno, ali mislim u kalorijskom smislu, u nutritivno-kvalitetnom smislu, to je stvarno perfektan obrok", pojasnio je ministar.
Na izjavu ministra Momirovića, reagovala je Jelena Milošević, narodna poslanica Stranke slobode i pravde.
 
"Triput sam slušala izjavu ministra Tomislava Momirovića da dva jajeta od 22 dinara drže sitim čoveka ceo dan. Ponoviću, dva jajeta koja koštaju 22 dinara drže sitim odraslu osobu ceo dan. Ne mogu, a da ne citiram kolegu Jekića ‘Ministre, na čemu ste?!’ Na jajima od 11 dinara sigurno ne", navodi Milošević.
 
Ona dodaje da je "ovakvo ponižavanje građana iz udobnosti ministarske fotelje – nezapamćeno".
 
"Ministar, koji pliva u novcu, kavijaru i skupom vinu, nudi nam obrok od dva jajeta i traži da budemo siti ceo dan za 22 dinara. Dakle, ukoliko vam dva jajeta nisu dovoljna, vi ste krivi što ste gladni jer mnogo jedete. Ukoliko vam treba pored jaja i hleb, jogurt, povrće pa obrok nije više 22 nego 222 dinara, krivi ste jer ste neskromni", navodi ona.
 
Ministar je danas promovisao akciju "Najbolja cena" i u Novom Sadu.
  • Fića

    19.09.2024 11:41
    Možda...?
    Možda je on dobio ta "dva jajeta" uz onaj šefov parizer, "pa mu je dosta za dva dana" ...?!
    Pravo bogataško dete - zeki sirotinju...!
  • Đole

    19.09.2024 11:19
    Stavio bih ga na dva jaja da vidi kako je.
  • Magarac

    19.09.2024 09:54
    E taman....
    E, taman sam ga naučio da ne jede, a on crko.......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija