Predsednik SDP Kosova: Kurti i Svečlja su po svojim kriterijumima Vučićevi saradnici

Predsednik SDP Dardan Molićaj rekao je su sadašnji premijer Aljbin Kurti i ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja saradnici predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
Predsednik SDP Kosova: Kurti i Svečlja su po svojim kriterijumima Vučićevi saradnici
Foto: Pixabay
Dodao je da bi, prema kriterijumima koje je postavio Pokret Samoopredeljenje za most na Ibru, njih dvojica trebalo da budu saradnici Vučića. SDP je danas ispred mosta na Ibru održao simboličnu akciju u kojoj je predstavio akcije koje je preduzela Kurtijeva vlada na severu, opisujući ih kao akcije koje "jačaju autonomiju" u tom delu.
 
Molićaj je u izjavi medijima rekao da su akteri vladajuće stranke svakog ko je rekao da most treba da bude otvoren u koordinaciji sa međunarodnom zajednicom okarakterisali kao "saradnika Vučića", ali da ni Vlada Kurtija ne može da otvori centralni most u Mitrovici bez međunarodne odluke.
"Ko god je na Kosovu rekao da most treba da se otvori u koordinaciji, oni (PS) su ga nazvali Vučićevim saradnikom. Premijer Kurti i ministar Svečlja su po svojim kriterijumima Vučićevi saradnici, ali ne po našim kriterijumima. Verujemo da je ovo uzaludna diskusija. Most može i ne može da se otvori, imamo jasnu odluku o tome – Kfor i Kvinta to imaju kroz rezoluciju 1244. Dakle, to su nevažna pitanja, važan je put kojim nas vodi", rekao je on.
 
Po njegovom mišljenju, svaka Kurtijeva akcija na severu, čak i one uspešne kao što su registarske tablice i lične karte, samo je povećala nivo autonomije koju su predložili međunarodni predstavnici.
Vlada Kosova već nekoliko meseci govori o planovima za otvaranje mosta na Ibru. Toj ideji su se protivili međunarodni predstavnici, koji su insistirali da se to pitanje rešava dijalogom.
 
Vlada Kosova saopštila je da most na Ibru nije stvar dijaloga, jer je regulisan ranijim sporazumima postignutim u Briselu.
 
Most je trenutno otvoren samo za pešake.
  • Паја

    19.09.2024 22:16
    Да је Србима један Курти, да уради за српску државност колико је урадио за Албанце.
  • Janko

    19.09.2024 21:17
    Secam se 2015 god, kad se Marko Djuric vratio iz Brisela i izjavio da smo u pregovorima pobedili Albance sa 5 : 0

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija