Sastanak Srba sa Kosova sa opozicijom 28. septembra u Beogradu

Srpsko nacionalno veće KiM (SNV) saopštilo je da će se u subotu, 28. septembra u Beogradu održati sastanak sa opozicijom kako bi se razgovaralo o "novoj strategiji za opstanak Srba na KiM".
Sastanak Srba sa Kosova sa opozicijom 28. septembra u Beogradu
Foto: Beta
"Zabrinuti zbog katastrofalnog stanja u kome se našao srpski narod na Kosovu i Metohiji, SNV, iz Gračanice, Srpski nacionalni forum (SNF), iz Gračanice, i Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije 'Otadžbina', iz Kosovske Mitrovice, zahtevali su hitan sastanak sa srpskim opozicionim partijama, relevantnim pokretima i udruženjima čije je interesovanje Kosovo i Metohija", piše u saopštenju.
Navedeno je da je, nakon konsultacija sa svim liderima opozicionih partija, pokreta i udruženja u Srbiji, SNV zakazao okrugli sto za 28. septembar, u Beogradu, sa tom temom, kao i da su svi lideri potvrdili učešće na njemu.
 
Pored predstavnika SNV KiM, SNF i "Otadžbine", kao organizatora skupa, na sastanak su pozvani i lideri srpskih političkih partija sa Kosova i Metohije.
Učesnicima okruglog stola biće ponuđen predlog okvira za izradu strategijom, navedeno je u saopštenju.
 
Predstavnici ovih udruženja već su se ranije sreli sa akademicima i predstavnicima ProGlasa, kako bi razgovarili o položaju Srba na Kosovu i Metohiji.
  • Boza

    18.09.2024 14:03
    Bolje da odu u Pristinu i sastanu sa Kurtijem
  • Temerinac

    18.09.2024 13:29
    Kosovo je Srbija
  • Mićo

    18.09.2024 10:11
    Ovima očigledno nije jasno da je AV prodao KiM i da sad samo završava sitne posliće oko toga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija