Đurić: Za Srbiju je ključna reč - princip

Šef srpske diplomatije Marko Đurić izjavio je novinarima u Njujorku da je za Srbiju ključna reč princip, kada je reč o međunarodnim odnosima i ukupnom pozicioniranju zemlje.
Đurić: Za Srbiju je ključna reč - princip
Foto: Beta/Ministarstvo spoljnjih poslova
Ove Đurićeve reči je u saopštenju prenelo Ministarstvo spoljnih poslova. 
 
Đurić je povodom obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, istakao da postoji primer na kome se vidi da "najveći zagovornici međunarodnog prava, u slučaju Srbije, to međunarodno pravo nisu poštovali".
Kada je reč o Kosovu, Đurić je naveo da je ovo važna nedelja za Srbiju, zbog toga što svoj oslonac traži u UN.
 
On je rekao da se u UN mnogo toga čulo i o položaju Srba na Kosovu i da je Srbija "pokazala zašto je 28 zemalja u prethodnom periodu povuklo priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti".
Govoreći o diplomatskim aktivnostima na marginama skupa, Đurić je ukazao da je imao obraćanje pred Pokretom nesvrstanih zemalja, sastanke sa kolegama iz Uzbekistana, Butana, i desetina drugih zemalja, a da su u narednom danu već predviđeni sastanci sa nizom država, kao i obraćanje na sastanku zemalja G20.
  • Temerinac

    25.09.2024 11:55
    Ovo je dobra izjava !
    Ali kad se vrate u Srbiju ako ponovo izgovore one nebulozne rečenice "štitićemo svoj narod na Kosovu i bitan nam je mir i razvoj" treba ih pohapsiti i njega i Vučića i Vučevića, zbog podrivanja teritorijalnog integriteta Srbije.
    Pa mir i narod možeš da čuvaš i da svih 100.000 Srba preseliš sa Kosova i podeliš im kuće po centralnoj Srbiji ima toliko praznih kuća !
    Koja je to glupa rečenica !
    Ono što je bitno po svaku cenu čuvati je UN tapija Kosova, to Srbija pod bombardsovanjem nije dala, ako hoće da uzmu UN tapiju ja nisam za mir.
    A kad čuvaš UN tapiju Kosova jednog dana će se Srbi na Kosovo vratiti, a ako predaš UN tapiju onda je to katastrofa i nemaš više nikad ništa !
    A da, potpuno sam siguran da nas zbog UN tapije ne smeju napasti zbog vojno i ekonomski moćnih Rusije i Kine, nisu više 90-te.
  • Nenad

    25.09.2024 11:52
    Kakva je ovo dileja,bože spasi
  • CTAHKO

    25.09.2024 11:17
    katastrofa
    Jedina moguća ocena Vučićevog i Đurićevog nastupa u USAtaniji je - katastrofa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija