Ministarstvo demantovalo Zelenovića da je Rio Tinto ušao u zvaničnu proceduru dobijanja dozvole

Ministarstvo rudarstva demantovalo je izjavu kopredsednika stranke Zajedno Nebojše Zelenovića koji je gostujući na N1 izjavio da je Rio Tinto već ušao u zvaničnu proceduru dozvole za rudarenje.
Ministarstvo demantovalo Zelenovića da je Rio Tinto ušao u zvaničnu proceduru dobijanja dozvole
Foto: Beta/Saša Đorđević
Zelenović je rekao da im je to omogućilo Ministarstvo zaštite životne sredine.
 
"Ako ministarstvo odredi obim, to znači da Rio Tinto može da rudari", rekao je Zelenović.
Iz Ministarstva rudarstva i energetike sa druge strane kažu da to nije tačno i da je zahtev za obim i sadržaj studije uticaja na životnu sredinu postupak koji se vodi kod Ministarstva zaštite životne sredine i nikako ne znači da je time rudarenje odobreno.
"To je samo jedan u nizu postupaka koji svaka kompanija sprovodi u skladu sa zakonom koji reguliše oblast procene uticaja na životnu sredinu", objasnili su iz Ministarstva rudarstva i energetike.
 
Dodali su i da je, da bi neko izvodio radove na eksploataciji, potrebno da pribavi odobrenja, odnosno dozvole u skladu sa zakonom koji reguliše oblast rudarstva.
 
"Da bi se te dozvole ishodovale, potrebno je da se izradi investiciono-tehnička dokumentacija, kao i da se pribavi čitav set uslova i saglasnosti drugih organa, a pre svega iz oblasti zaštite životne sredine, prostornog planiranja, voda, kulturnog nasleđa i još niz drugih dokumenata", istakli su iz Ministarstva rudarstva i energetike.
  • Jacovitti

    25.09.2024 23:33
    Da se do sada svi niste izlagali i svašta napričali, pa i menjali obećano, da vam čovek i poveruje.
    Ovako...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija