Poslanici Skupštine ponovo najmanje o amandmanima

Poslanici u Skupštini Srbije koji raspravljaju o amandanima opozicije na rebalans budžeta za 2024. godinu, nakon popodnevne pauze najmanje su govorili o njima.
Poslanici Skupštine ponovo najmanje o amandmanima
Foto: Beta (Miloš Miškov)
I vlast i opozicija optuživali su jedni druge "ko su lobisti Rio Tinta i ko je uzeo novac", ko je glasao za izmenu Zakona o rudarstvu da kompanija koja istražuje dobije pravo na eksploataciju mineralnih sirovina i gde da se povećaju ili smanjuju izdvajanja za pojedine službe, investicije...
 
Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević ocenio je da treba smanjiti troškove za vladinu avio-službu od oko 900 miliona dinara i usmeriti u kulturu.
Poslanik Zeleno - levog fronta (ZLF) Đorđe Pavićević amandmanom je predložio da novcem za dualno obrazovanje treba da upravlja resorno ministarstvo umesto kancelarija i Generalnog sekretarijata, jer se rasipa i dato je 600.000 evra za promociju dualnog obrazovanja.
 
"Videli smo kako se rasipa novac na kol centre Srpske napredne stranke, prilikom izbora, nemojte da crpite novac", rekao je Pavićević.
Poslanik Đorđe Komlenski (Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane) zamerio je Pavićeviću što je držao ruku u džepu dok je govorio o kulturi "što je neumesno ponašanje, a za profesora katastrofa".
 
Poslanica Slavica Radovanović (Narodni pokret Srbije-Novo lice Srbije) tražila je da potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin
odgovori sa 'da' i 'ne' da li vozi ili ne vozi auto koji je dobio od Uprave za oduzetu imovinu.
 
"Kako da odgovorim sa 'da' ili 'ne', zar sve što se oseća u vazduhu da svedem na 'da' ili 'ne' - nemoguće", rekao je Vulin, koji je već ranije rekao da je razoružan pred ženama i lepotom, ali nije dao konkretan odgovor o autu.
 
Vulinovi komplimenti su zasmejali predsednicu Skupštine Anu Brnabić koja je to prokomentarisala rečima "da i pored sve nervoze u diskusijama ima i malo ljubavi među njima".
 
Šalom je uzvratila i Radovanović i zatražila da joj se Vulin tako ne obraća jer "ne zna šta će joj reći partner kada dođe kući".
 
Odahnuo je i Marijan Rističević rečima da misli da je sada "slobodan".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija