Martinović o litijumu: Dao bih saglasnost da se na poljoprivrednom zemljištu otvori rudnik

Ministar poljoprivrede Aleksandar Martinović rekao je u Skupštini Srbije da ako ga neko bude pitao da će dati saglasnost da se otvori rudnik na poljoprivrednom zemljištu.
Martinović o litijumu: Dao bih saglasnost da se na poljoprivrednom zemljištu otvori rudnik
Foto: Beta (Miloš Miškov)
On je na sednici Skupštine na kojoj se razmatraju amandmani na rebalans budžeta za 2024. godinu rekao da je Zakonom o poljoprivrednom zemljištu za koji je 2006. glasala bivša vlast u kojoj je bila i demokratska, predviđeno da rudnik može da se otvori i na poljoprivrednom zemljištu, uz saglasnost Ministarstva poljoprivrede.
 
"Ako me neko pita za saglasnost da se rudnik otvori na poljoprivrednom zemljištu daću je za napredak Srbije", rekao je Martinović, odbacujući optužbe Srđana Milivojevića (Demokratska stranka) da je tim istim zakonom zabranjeno da se poljoprivredno zemljište koristi za nepoljoprivredne aktivnosti.
Dodao je da na poljoprivrednom zemljištu, kako predviđa taj zakon, može da se otvori, ne samo rudnik, već jalovište, odlažu pepeo i druge štetne materije uz saglasnost Ministarstva poljoprivrede i dokaz da je plaćena naknada.
 
"Suština protesta poljoprivrednika je da se udruže lažni poljoprivrednici i ekolozi protiv Vučića i vlade", rekao je Martinović i ocenio da se "vodi hibridni rat".
Naveo je da je član udruženja poljoprivrednika Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije Mileta Slankamenac, "koji nije poljoprivrednik jer nema registrovano gazdinstvo nego tri saksije", juče zakopao krst za pokoj duše poljoprivredi i "huška na protest".
 
"Vlada Srbije je ispunila sve, dali smo nikad veći agrarni budžet od preko 100 milijardi dinara", rekao je Martinović, navodeći da pojedina udruženja među kojima je i ono koje vodi Slankamenac, opozicija huška na proteste.
 
Suština je, kako kaže Martinović, da se pojedina poljoprivredna udruženja povezuju sa "takozvanim ekološkim" u jedinstveni front protiv predsednika Srbije i Vlade Srbije, a u interesu stranih država koje ne žele da se Srbija razvija.
 
"Mileta Slankamenac zna da će vlada da ispuni dva suštinska obećanja - do 17.000 za sertifikovano seme i daćemo više od 100.000 dinara po junici", naveo je on.
Kako je naveo Martinović, ovde je reč o "hibridnom ratu protiv države Srbije uvezivanjem lažnih poljoprivrednika sa lažnim ekolozima da zaustave ekonomski rast Srbije".
 
"Ne zanimaju njih hektari, broj grla, domaća privreda...", naveo je Martinović.
  • Pitanje

    30.09.2024 15:16
    “Martinović o litijumu: Dao bih saglasnost da se na poljoprivrednom zemljištu otvori rudnik”

    Je l’ to onaj, što se javno nazvao magarcem i “posuo pepelom”?
  • Marko

    30.09.2024 14:55
    Bezvezan lik!
    Ovo je covek koga ni mi kada smo bili studenti, a on asistent nismo spjivili pet posto, jer dodje da odrzi predavanje umesto Milkova, pa ne zna ni koju nastavnu jedinicu treba da predaje. Onda predaje vec ispredavano, pa histerise na nas, sto ga nismo opomenuli. I taj covek, koji nije znao gde se nalazi, sada je na zalost Ministar! I lupa gluposti i dalje! I niko ga zbog toga jos nije strpao gde treba! Pa mislite o tome sledeci put kad vas bude mrzelo da idete na glasanje ili kad se cenkate za koliko cete da prodate glas.
  • sasa

    30.09.2024 14:41
    najeb*smo
    Ua*ti dusan , pa niko ne vodi tajni hibridni rat protiv drzave Srbije ,nego nesposobna neuka potkupljiva vlast u Srbiji je pogodna za mesetare da za sitnu kintu mogu da kupe plodnu zemlju pored puta i naprave industrijsku zonu .. Ajde put je morao da prodje ali ....... pogledajte put do Kaća ..... pa ovi nasi pranoici na vlasti su izmislli ratove koji se vode protiv Srbije ....
    " Pojedina poljoprivredna udruženja povezuju sa "takozvanim ekološkim" u jedinstveni front protiv predsednika Srbije i Vlade Srbije, a u interesu stranih država koje ne žele da se Srbija razvija."
    Kakav psihopata

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kokanović: Protest za sada ostaje u 19 sati

Predstavnik udruženja "Ne damo Jadar" Zlatko Kokanović izjavio je da protest ekoloških udruženja ispred Skupštine Srbije ostaje zakazan za 19 sati, kao i da oni ostaju u Pionirskom parku do tada.