Đilas: Vlast izbegava sednicu o litijumu jer Vučić ne može da joj prisustvuje

Dragan Đilas ocenjuje da je suština svih pokušaja da se izbegne sednica o litijumu, koja je morala da bude održana na zahtev opozicije, u tome što njoj ne može da prisustvuje predsednik Vučić.
Đilas: Vlast izbegava sednicu o litijumu jer Vučić ne može da joj prisustvuje
Foto: 021.rs
Naveo je da se višesatna obraćanja ministara, iživljavanje zloupotrebom Poslovnika i procedura, ponavljanje laži da je opozicija opstruisala tekuću sednicu, sve se to svodi na poruku – nema Vučića, nema sednice o litijumu.
 
"Nema Vučića – nema sednice. Ova rečenica je suština svih njihovih pokušaja da izbegnu raspravu", ocenio je lider Stranke slobode i pravde.
"To je suština višednevnog manevra kojim vlast optužuje opoziciju da beži od sopstvenog zahteva za održavanje sednice o litijumu, jer je većina opozicionih poslanika koji su predlagači sednice odbila zahtev Ane Brnabić da pozove Aleksandra Vučića na ovu sednicu“, istakao je Đilas.
Objasnio je da bi se na taj način rasprava vodila samo između poslanika vlasti i opozicije, umesto da je Vučić pretvori o novi cirkus.
 
"Izjava Ane Brnabić da će oni, vlast, tražiti drugu sednicu na istu temu, služi isključivo tome da bi oni na taj način mogli da pozovu koga hoće, od Aleksandra Vučića do ministara, što u slučaju sednice zakazane po zahtevu opozicije ne bi bilo moguće“, zaključio je Đilas.
  • Nikola

    30.09.2024 17:06
    Sad su mi jasniji svi oni besmisleni amandmani na predlog rebalansa budžeta,vreme je u pitanju,jer se od 1ne može sazvati vanredna sednica,Prilično jadno,al mi se čini da ste se preračunao,razmatraće se vaš predlog zakona u toku redovne sednice,niste dobro proučili zakone.A to oko Vučića,jedni hoće prisustvo drugi tvrde da je to protiv Ustavno,što je prilično jadan igrokaz.
  • Samo pitam

    30.09.2024 16:55
    Ček, jel' si ti sada opozicija svom drugaru kod koga si otišao na divan razgovora i predao mu Beograd .... ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kokanović: Protest za sada ostaje u 19 sati

Predstavnik udruženja "Ne damo Jadar" Zlatko Kokanović izjavio je da protest ekoloških udruženja ispred Skupštine Srbije ostaje zakazan za 19 sati, kao i da oni ostaju u Pionirskom parku do tada.