Kancelarija za poboljšanje ugleda Srbije traži ko će snimiti film o srpsko-kineskom prijateljstvu

Kancelarija za javnu i kulturnu diplomatiju, koju vodi Arno Gujon, raspisala je tender kojim traži firme za sprovođenje kampanje kojim će se unaprediti ugled Srbije u svetu.
Kancelarija za poboljšanje ugleda Srbije traži ko će snimiti film o srpsko-kineskom prijateljstvu
Foto: Beta (Darko Bandić)
Kako piše Nova ekonomija, kampanja podrazumeva, između ostalog, i izradu dokumentarnog filma o srpsko-kineskom prijateljstvu, angažovanje stranih novinara, vidi se u tenderskoj dokumentaciji. 
 
S druge strane, na portalu javnih nabavki nije navedena procenjena vrednost ove nabavke, tako da ćemo ukupnu vrednost posla saznati nakon otvaranja ponuda i izbora pobednika.
Na tenderu za "realizaciju kampanje za unapređenje ugleda Srbije u svetu" zainteresovane firme mogu da podnesu ponude do 7. oktobra, a ugovor sa izabranim ponuđačem trajaće godinu dana.
 
Kako se objašnjava u tenderskoj dokumentaciji, kampanje imaju za cilj prezentovanje potencijala i nacionalnih interesa Srbije usmerene ka stranoj javnosti.
 
Kancelarija za javnu i kulturnu diplomatiju će kroz kampanje plasirati sadržaje iz "srpske kulturne baštine, istorije, duhovnosti, umetnosti, jezika, nauke, kreativnih industrija, kao i sadržaje od nacionalnih interesa".
 
"Očekuje se da adekvatne marketinške aktivnosti i medijske komunikacije mogu značajno povećati interes i privući pažnju međunarodne javnosti. Realizacija ovakvih kampanja izgrađuje i unapređuje odnose sa međunarodnom zajednicom, što doprinosi stabilnosti i prosperitetu Srbije na duži vremenski period. Da bi to postigla, Kancelarija razvija, kordinira i usmerava odgovarajuće planove i kampanje u različitim oblastima i prema različitoj publici u zavisnosti od svih vrsta konteksta", piše u dokumentaciji.
Jedan od zadataka koji će se naći pred ponuđačem koji pobedi na ovom tenderu je izrada dokumentarnog filma o srpsko-kineskom prijateljstvu. Ovaj dokumentarni film treba da "kroz umetničku formu predstavi dobre primere saradnje i prijateljstva na međuljudskom i međudržavnom nivou", piše u dokumentaciji. Kadrove za film je potrebno snimiti na teritoriji i Srbije i Kine, intervjuisati relevantne ličnosti, uključiti i arhivske snimke... Predviđeno trajanje filma nakon postprodukcije je od 45 do 60 minuta.
 
Kako se pojašnjava, izrada filma je po sistemu "ključ u ruke" gde ponuđač (firma sa kojom bude zaključen ugovor) snosi sve troškove tehnike i opreme, angažovanja lica koja će se pojaviti u filmu, dozvole za snimanje od strane nadležnih institucija, troškove prevoza opreme i ljudi, smeštaja, ishrane i svega ostalog što kompletna izrada filma podrazumeva.
 
Rok za isporuku filma je 200 dana od dana uvođenja u posao.
 
Osim izrade ovog filma, javna nabavka obuhvata i angažovanje stranih novinara i TV ekipa radi promovisanja Srbije u svetu.
 
"Postojeće predrasude o Srbiji je najbolje oboriti kroz upoznavanje Srbije i njenog naroda. U tom cilju, Kancelarija za javnu i kulturnu diplomatiju želi da organizuje dolazak i boravak stranih novinara/TV ekipa u Srbiju, a koje bi izveštavale o sadržajima koji ističu kulturne, istorijske, naučne, sportske, gastronomske i druge vrednosti Srbije."
 
U vezi sa tim, ponuđač će imati obavezu da ostvari kontakte i obezbedi dolazak stranih novinara/TV ekipa u Srbiju.
 
"Kancelarija je u obavezi da dostavi predlog najmanje deset novinara/TV ekipa (medija sa nacionalnom pokrivenošću) od kojih će ponuđača ugostiti najmanje pet novinara/TV ekipa, a koji će boraviti u Srbiji, od četiri do 15 dana", piše.
Još jedan od zadataka pred izabranom firmom biće i da formira tim koji će kreirati video sadržaje u skladu sa ciljevima promocije Srbije i plasirati ih na profilima društvenih mreža Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju.
 
Ovo nije jedina nabavka koju je u poslednje vreme raspisala Kancelarija. Trenutno je u toku tender za usluge u sferi digitalnog promovisanja Srbije, kao i tender za usluge organizovanja događaja u zemlji i inostranstvu.
  • /

    01.10.2024 11:06
    /
    ovo nece uticati na povecanje ugleda vec povecanje sramote
  • Milan NS

    01.10.2024 10:54
    Evo
    Walter protiv Jackie Chena
  • Mojsije

    01.10.2024 10:47
    Ju ju
    A film o Vucku???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija