Put Borisa Tadića: Ni svemir nije granica

Na poziciju nezavisnog neizvršnog direktora kompanije u oblasti svemirske tehnologije i zemaljskih aplikacija imenovan je bivši predsednik Srbije Boris Tadić. Sedište kompanije je u Hong Kongu.
Put Borisa Tadića: Ni svemir nije granica
Foto: Medija centar Beograd (mc.rs)
Njegova pozicija će podrazumevati savetodavnu ulogu. Kineski dobavljač usluga u oblasti svemirske tehnologije i zemaljskih aplikacija USPACE Technology Group imenovao je bivšeg predsednika Srbije, Borisa Tadića, na poziciju nezavisnog neizvršnog direktora kompanije sa sedištem u Hong Kongu, prenosi Danas.
 
"Njihovo iskustvo u sektoru vazduhoplovstva i globalna vizija bi trebalo da olakšaju širenje saradnje i bolje iskoriste razvojne mogućnosti na globalnom tržištu. Pozicija nezavisnog neizvršnog direktora podrazumeva savetodavnu ulogu, gde Tadić razmatra poslovne performanse i pruža strateške smernice, ali ne učestvuje u svakodnevnom upravljanju organizacijom", zaključuje se u saopštenju.
Samo nebo je granica
 
Boris Tadić je diplomirao na Filozofskom fakultetu u oblasti socijalne psihologije, na Katedri za kliničku psihologiju, piše Istinomer.
 
Radio je kao novinar, klinički psiholog, profesor psihologije i istraživač u naučnim projektima na Institutu za psihologiju. Bio je direktor Centra za razvoj demokratije i političke veštine.
 
Radio je na uspostavljanju regionalnog sistema političke edukacije u Srbiji, Republici Srpskoj, Makedoniji i Bugarskoj, kao i u samoj Demokratskoj stranci. Od 2003. godine bio je predavač politike i advertajzinga na specijalističkim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu.
Učestvovao je u opozicionom radu tokom studija, zbog čega je hapšen.
 
Bio je član Demokratske stranke od 1990. godine. Posle petooktobarskih promena postao je ministar za telekomunikacije u Vladi SRJ. Za predsednika Demokratske stranke izabran je u februaru 2004. godine.
 
Od 11. jula 2004. obavljao funkciju predsednika Srbije. Na mesto predsednika Republike Srbije izabran je ponovo februara 2008. godine. U martu 2012. godine raspisao je vanredne predsedničke izbore na kojima je izgubio od Tomislava Nikolića.
 
Ostavku na članstvo u DS podneo je 30. januara 2014. godine zbog "neslaganja sa politikom aktuelnog rukovodstva".
Na izborima u martu 2014. bio je nosilac liste Nova demokratska stranka – Zeleni. U oktobru 2014. stranka menja ime u Socijaldemokratska stranka, a Tadić je izabran za njenog predsednika.
  • Izdislav

    04.10.2024 14:55
    Sve jasno
    Kad botovi udaraju minuse na komentare u kojima se kritikuje ovaj bivši.
  • Pera Ždera

    04.10.2024 14:41
    U čemu je problem?
    Privatna kompanija može da zaposli koga hoće. Možda boli što nije uposlen neki SNS stručnjak? Pa nisu ludi da sarane firmu do proleća. SNS kadrove ne zapošljavaju ovakve kompanije, državne jasle su im jedina, a po nad najgora opcija.
  • Zuti

    04.10.2024 14:13
    Shvatio i Tadic da su kinezi buducnost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija