Nakon studije o maloj zaradi od litijuma, Momirović pisao privrednicima da se žali

Ministar trgovine Tomislav Momirović uputio je pismo članovima Srpskog poslovnog kluba "Privrednik", u kome se žalio na njegovo rukovodstvo, pre svega na predsednika Zorana Drakulića.
Nakon studije o maloj zaradi od litijuma, Momirović pisao privrednicima da se žali
Foto: 021.rs
U pismu je naveo da taj klub, koji čine najuspešniji srpski biznismeni, "sve više postoje prostor za promociju političkih poruka i ličnih ambicija".
 
Naveo je i da "ne postoji nijedno zakonsko ograničenje da se kroz taj klub uključe u politički život Srbije, izađu na izbore i pokušaju da preuzmu vlast u Srbiji", piše nova.rs.
Pismo dolazi samo 10 dana nakon što je objavljena studija, čiji je Zoran Drakulić jedan od autora, u kojoj piše da bi zarada od kopanja litijuma u Srbiji iznosila 2,6 evra godišnje po glavi stanovnika.
 
Ministar Momirović uputio je pismo svim članovima kako bi im "skrenuo pažnju na javne nastupe njihovog rukovodstva". 
On je naveo da mu "nije namera da se meša u upravljanje klubom", niti da, kako je naveo, "komentariše kakve se poruke šalju izborom predsednika kluba kome su propali svi biznisi, koji je više puta bankrotirao".
 
Dalje navodi da "Drakulić mesto predsednika kluba koristi da u medijima reklamira ne samo svoj, složićete se, poprilično skroman biznis trgovine peletom, već i različite političke stavove".
 
"Ne postoji nijedno zakonsko ograničenje da se kroz Klub ‘Privrednik’ aktivno uključite u politički život Srbije. Legitimno je da, ukoliko imate tu ambiciju, uđete u političku borbu, izađete na izbore i pokušate da pridobijete poverenje naroda i preuzmete vlast u Srbiji. Međutim, moje pitanje glasi da li je to zaista cilj, misija i vizija kluba", poručio je, između ostalog, Momirović.
 
Drakulić: Koliko je neozbiljan ministar, toliko je neozbiljno i pismo
 
"Zamislite kad bih ja komentarisao Tomu Momirovića. Uopšte mi ne pada na pamet. Koliko je neozbiljan ministar, toliko je neozbiljno i pismo. Gde njega da komentarišem", kaže za Nova.rs Zoran Drakulić, povodom pisma.
  • Takodje Verica

    18.10.2024 20:30
    Mona je naveo dosta argumenata, da cu se jos i opredeliti za Drakulica. Pravo cudo.
    Jos mi je muka kada se setim Vucica i ljigavog Tome. Ako je to cena uspeha, a jeste, onda Mono daleko ti lepa kuca.
  • Eon

    18.10.2024 20:12
    Drakulić - mona, 100:0, bez borbe.
  • pera

    18.10.2024 20:09
    ..
    To su argumenti za nepismene glasace SNSa. Svako ko je u privredi zna da ako si vise puta bankrotirao i jos se mrdas da je to za respect. (naravno pod uslovom da nisi nakacen na drzavnu sisu)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Novica Antić: Na mene samo još nisu pucali

Bivši predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić, koji je uhapšen 27. februara zbog navodne pronevere sindikalnog novca, kaže da do danas nije podignuta optužnica, jer "nema krivičnog dela".