SSP: Razrešiti sudiju Petrova, pristrasno agituje za Vučića i nipodaštava opoziciju

Stranka slobode i pravde (SSP) je zatražila razrešenje sudije Ustavnog suda Vladana Petrova jer je "neskriveno i pristrasno agitovao za predsednika Aleksandra Vučića, a nipodaštavao opoziciju".
 SSP: Razrešiti sudiju Petrova, pristrasno agituje za Vučića i nipodaštava opoziciju
Foto: Pixabay
"Naočigled cele Srbije osramotio je sudijsku funkciju ismejavši i ponizivši više od milion građana Srbije o čijim pravima - izbornim pravima i slobodama - treba da odlučuje", poručio je SSP povodom nastupa Petrova na TV Prva.
 
SSP traži od predsednice Vrhovnog suda Jasmine Vasović da hitno pokrene postupak za razrešenje Petrova jer, kako navode, "svaka druga odluka će dovesti do potpunog urušavanja već urušenog ugleda Ustavnog suda Srbije".
Ta stranka je ocenila da se Petrov "razotkrio i dao odgovor zbog čega Ustavni sud ni do danas nije postupao u predmetima koji se tiču izborne krađe na decembarskim izborima 2023".
 
Stranka je podsetila na delove nastupa Petrova na televiziji gde je, govoreći o protestima, rekao da "ima naravno u državi ljudi, poput predsednika Republike koji se očigledno, hvala bogu, ne obaziru na to da li je stanje redovno ili vanredno, oni rade svoj posao, dok imamo nažalost i one koji pretenduju na vlast, a koji očigledno misle da je jedini način da se na vlast dođe neredovnim putem, a onda verovatno i da vlast ostvaruju na isti način".
Taj sudija Ustavnog suda je izjavio i da je "javnost navikla da pravo na slobodno okupljanje smatra pravom na protest i to bez obzira gde, kada i na koji način".
 
Petrov se upitao "ko sve to finansira da neko može redovno da protestuje i ko su ti ljudi koji imaju vremena da se neprestano bave protestima" i rekao da se protestima "o svemu i svačemu kad god želite, stvara neredovno stanje koje traje".
  • Mojsije

    19.10.2024 19:14
    Ju ju
    Bruka od sudije.
  • Neko

    19.10.2024 18:27
    ?
    Šta je čovek pogrešno rekao?Možda mislite na sudiju Majića?
  • Šah mat

    19.10.2024 18:14
    Licemerje
    A šta ćemo sa vrlim sudijom Majićem?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija