Sindikat vozača Srbije najavio štrajk: U ponedeljak okupljanja na Batrovcima, Horgošu, Kelebiji...

Sindikat vozača Srbije najavljuje štrajk na graničnim prelazima Srbije za ponedeljak, 28. oktobar.
Sindikat vozača Srbije najavio štrajk: U ponedeljak okupljanja na Batrovcima, Horgošu, Kelebiji...
Foto: 021.rs
Štrajk je najavljen za 13 časova.
 
"Štrajk će se manifestovati prekidom rada i mirnim okupljanjem štrajkača", najavljuje ovaj sindikat u saopštenju dostavljenom N1.
Sindikat vozača Srbije će nastojati da se štrajk sprovodi u skladu sa važećim propisima Srbije, uz poštovanje ljudskih i manjinskih prava garantovanih Ustavom RS, a manifestovaće se obustavom rada na graničnim prelazima Batrovci, Gradina, Kelebija i Horgoš, na mestu gde se učesnici štrajka budu zatekli u vreme otpočinjanja štrajka.
 
Napominje se da će u vreme trajanja štrajka biti obezbeđen minimum procesa rada, objašnjava Sindikat vozača Srbije.
Cilj organizovanja štrajka je da se ubrza celokupna procedura za prelazak granica teretnim vozilima, kao i da se dokumentacija prilikom carinjenja efikasnije i brže obrađuje, navodi se u saopštenju.
 
"Na taj način će se ubrzati protok teretnih vozila i robe na graničnim prelazima prilikom ulaska na teritoriju Srbije i izlaska iz iste", smatraju u Sindikatu vozača Srbije.
  • Zamenik zamenika

    23.10.2024 12:58
    Jedini način za brži prelazak iz neEU zemlje u EU zemlju i da se dokumentacija i carinjenje brže obave je punopravno članstvo Srbije u EU i zoni Šengena. Kada će vam to biti jasno? Znači da treba da se zalažete za članstvo Srbije u EU i NATO i zoni Šengena i birate takve političke opcije i od političara zahtevate da Srbija uskladi sve zakone,propise i procedure sa EU. Ali pošto vi volite Putina i Aziju, onda vozite tamo leteće kamione da vidite tek tamo šta je beskonačno čekanje i pakao birokratije. Izvolite u Rusiju pa ako se uopšte vratite posle nekoliko meseci živi sa robom i kamionom onda se opredelite jednom. Rusija i brz prolazak granice i poslovanje ne idu zajedno. Kada EU uvede elektronsku prijavu za neEU zemlje nećete moći ni da vozite više od 3 meseca za pola godine. I stručnjaci, šta je najbolje za svakoga u Srbiji?
  • Mire

    23.10.2024 12:52
    "Okupljanje" vozača, na Batrovcima, Horgošu i Kelebiji je svakodnevno... mislim da i ovo "najavljeno" neće ništa promeniti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija