Ekološki aktivisti blokiraju put u Šapcu, podršku daje i opozicija

Ekološki aktivisti započeli su blokadu puta u Šapcu kao protest protiv iskopavanja litijuma u Srbiji, a blokirano je skretanje za Jevremovac.
Ekološki aktivisti blokiraju put u Šapcu, podršku daje i opozicija
Foto: Beta (Miloš Miškov)
Kako je ranije rekao Zlatko Kokanović iz "Ne damo Jadar", borba ekoloških organizacija se nastavlja, a blokada će trajati od 14 po 15 časova, prenosi N1.
Srđan Mitrašinović, odbornik u Skupštini Šapca, koji prisustvuje blokadi, rekao je da je to jedini način koji ovu vlast tera da posluša.
 
"Mi moramo na ovaj način da se borimo. U narednom periodu verujem da će se blokade širiti širom Srbije i da ćemo doći do kritične tačke da ćemo blokirati Srbiju, jer očigledno Srbija mora da stane da bi se nešto desilo", kazao je on.
 
On je istakao da je gradonačelnik Loznice Vidoje Petorvić pao na temi litijuma i dodao da veruje da će i SNS pasti na istoj temi, za koju kaže da ujedinjuje narod.
 
Ekološki aktivisti "Ne damo Jadar" i SEOS održali su i prošle subote jednočasovne blokade u Gornjim Nedeljicama i Preljini pošto Skupština Srbije nije usvojila Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o rudarenju i geološkim istraživanjima.
"To nam ostaje, pošto smo sve institucionalne borbe iskoristili, istrošili i videli da ova vlast nema sluha, jer je uzela institucije pod svoje i radi šta hoće. Kada smo mi u pitanju, institucije su veoma brze, ali kada za naše krivične prijave ili tužbe nemaju sluha. Tako da, naša je građanska obaveza da branimo Srbiju i, kada institucije ne rade svoj posao, moramo da izađemo na ulicu, da protestujemo, da blokiramo, jer to nam je još jedino preostalo", rekao je Kokanović ranije.
 
I opozicione stranke u Šapcu najavile su da će organizovati blokadu magistralnog puta kroz Šapcu znak podrške borbi Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) i udruženja "Ne damo Jadar" protiv najavljenog iskopavanja litijuma.

"Šabačka opozicija okupila se po pitanju borbe protiv kopanja litijuma u Srbiji. Jedinstveni su u stavu protiv litijuma i želji da brane volju većinskog naroda koji je protiv uništenja Jadra i Mačve. Ovom blokadom opozicija daje punu podršku SEOS-u i Ne damo Jadar", saopštila je stranka Zajedno posle sastanka predstavnika opozicije 24. oktobra u Šapcu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija