Opozicija u Zrenjaninu otkrila nepravilnosti na izborima: Vlast prekinula uvid i pozvala policiju

Predstavnici koalicije "Zrenjanin protiv nasilja - Biramo Zrenjanin" su saopštili da su otkrili da se ne poklapaju glasački listići u vrećama i zapisnici s biračkih mesta.
Opozicija u Zrenjaninu otkrila nepravilnosti na izborima: Vlast prekinula uvid i pozvala policiju
Foto: 021.rs
Na ove tvrdnje je vlast, kako navode, prekinula uvid u materijal, pozvala policiju i lažno optužila opoziciju.
 
Informativna službe Koalicije "Zrenjanin protiv nasilja - Biram Zrenjanin" je saopštila da je na biračkom mestu 6 izbrojano 27 listića za glasanje van biračkog mesta, a u Zapisnik su upisana 24.
"Koverta je, naravno, bila otvorena. Pronašli smo i nekoliko nevažećih listića na drugim biračkim mestima koji su računati kao važeći i ustanovili da materijal nije čuvan na jednak način – neke koverte su bile zatvorene, neke otvorene", piše u saopštenju.
 
Pošto su uočena neslaganja, predstavnici te koalicije su obavešteni da se uvid prekida i da je pozvana policija.
"Pretili su nam podizanjem optužnice za uništavanje dokumenata o glasanju što je jasno da ni u jednom trenutku nismo učinili, i još jednom nam onemogućili da pregledamo izborni materijal i utvrdimo činjenično stanje", navedeno je u saopštenju.
 
Koalicija "Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin" kaže da je to bio drugi pokušaj da dobije uvid u izborni materijal koji bi trebalo da je zakonom garantovan. 
 
Prvi put su našli mnoge sporne adrese u biračkom spisku i naveli da novnađena neslaganja mogu da promene broj i raspored mandata, ali i da dokažu da je "došlo do krađe izbora".
 
"Ako je sve u redu, pozivamo zrenjaninski GIK da organizuje novi uvid u materijal, pred policijom, pred predstavnicima ODIHR-a, pred očima javnosti ako treba", stoji u saopštenju.
Koalicija je najavila da će "nastaviti borbu svim pravnim sredstvima" i poziva javnost da obrati pažnju na to što se dešava u Zrenjaninu.
 
Koaliciju "Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin" čine Demokratska stranka, Zajedno za Zrenjanin, Zeleno-levi front, Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Narodni pokret Srbije-Miroslav Aleksić, Novo lice Srbije i Srbija centar-Zdravko Ponoš.
  • raca

    12.06.2024 17:10
    Izvinite
    Alo narode - zašto se ne izviniš opoziciji što je ne voliš, pa si eto izabrao i glasao a ujedno i lažirao svoju volju - sram te bilo narode - što gledaš , vidiš i odlučuješ u svoje bolje sutra
  • FUP

    12.06.2024 16:11
    Misija
    Izgubili da,ali moraju da buškaju jer im je to ostalo. Prvih 10 godina se Zrenjanin čupao iz problema koji su oni ostavili. Prodali fabrike,otpustili ljude,ništa nisu izgradili pa ni vodovod iako su pojedinci bili u upravnom odboru. Sada će se narednih 10 godina graditi njima u inat. Žao mi je što ne umeju da prihvate poraz.
  • TsiBB

    11.06.2024 22:17
    Nikakva vest!
    Opozicija u ZR otkrila krađu na izborima?
    Vest bi bila da su otkrili pitku vodu u ZR.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Bačka Topola: Pijani vozač sleteo s puta

U Bačkoj Topoli, pedesettrogodišnji vozač je, upravljajući "fordom" sa 2,19 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta, saopštila je Policijska uprava u Subotici.

Presušilo jezero Rusanda kod Melenaca

Jezero Rusanda kod Melenaca, jedinstveni biser banatske ravnice, predstavlja slano jezero, okruženo slatinskim staništima koji predstavljaju veliko prirodno bogatstvo za taj kraj.