PUF: Skupština Zrenjanina kao poligon za pljačku Zrenjaninaca

Pokret ujedinjenih fantoma saopštio je da je jučerašnja sednica Skupštine grada Zrenjanina bila zatvorena za javnost, da bi se korupcija i kriminal sakrili od građana Zrenjanina.
PUF: Skupština Zrenjanina kao poligon za pljačku Zrenjaninaca
Foto: 021.rs
Kako navode, time je gradska vlast "pokušala da od javnosti sakrije da su neosnovano ugovorili javno-privatna partnerstva  između grada i privatnih firmi, preko kojih otimaju novac građana Zrenjanina u milionima evra".
 
"Tako jedan njihov privatni partner u svom izveštaju Skupštini grada dostavlja spisak ulica koje su asfaltirali i uredno naplatili iz budžeta grada. Drugi njihov privatni partner, koji je po drugom ugovoru angažovan za iste poslove asfaltiranja ulica, koji je ujedno osnivač i podizvođač radova onom prvom, tvrdi u svom izveštaju da te ulice tek treba asfaltirati i naplatiti. Time se fiktivno duplo asfaltiraju pojedine ulice i to realno naplaćuje iz budžeta Grada", navodi Pokret ujedinjenih fantoma. 
Dodaju da je vrednost naplaćenih radova za sada oko 6,5 miliona evra.
 
Navode i da su "gradske vlasti sa njihovim privatnim partnerom ugovorile sanaciju gradske deponije i izradu sanitarnih kaseta, zaobilazeći time JKP 'Čistoća i zelenilo' čiji je grad osnivač, u iznosu od skoro 65 milona evra". 
"Taj njihov privatni partner nema stručan kadar, potrebne mašine i znanje da ugovoreni posao sprovede samostalno, već je morao da angažuje čak dva podizviđača radova. Taj novac građana Zrenjanina će otići u ruke njihovom privatnom partneru, umesto da je taj posao poveren JKP 'Čistoća i zelenilo'. I nije im dovoljno ugovorenih 65 miliona evra, već taj iznos aneksom povećavaju za još 2,7 milona evra na ime inflacije u 2023. godini. Takva povećanja na ime godišnje inflacije će se vršiti u narednih 25 godina (na koliko je 'posao' zaključen), tako da će vrednost 'posla' na kraju biti preko 130 miliona evra ne računajući 'dodatne radove'", navode u saopštenju.
  • Gexter

    05.08.2024 06:47
    Ima. Razmisli
  • Лаки Лучијано

    04.08.2024 11:17
    Лопови иза завесе !?
    Било би боље да пошаљу Брнабићки позив на дане пива, пошто је свима у скупштини града Зрењанина и грађанима Зрењанина обећала да ће град Зрењанин добити најбољу воду у Србији !!!?????
  • Laza

    04.08.2024 09:36
    Gospode Bože,dali je ovo moguće??
    Pa nama nema spasa...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina