FOTO Vučić sa suprugom drugi put putovao vozom: Otvaranje pruge Novi Sad - Subotica 24. novembra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je, zajedno sa suprugom Tamarom, testiranju nove deonice brze pruge od Novog Sada do Subotice.
FOTO Vučić sa suprugom drugi put putovao vozom: Otvaranje pruge Novi Sad - Subotica 24. novembra
Foto: Instagram (buducnostsrbijeav)
Vučić je na Instagramu napisao da je sa suprugom samo jedanput putovao vozom, a da im je danas drugo zajedničko putovanje.
 
"Za to postoji i poseban razlog, jer ćemo, ovoga puta, putovanje nastaviti do Subotice u takozvanim test vagonima. Tamara kaže da je kafa dobra, a moja zero kola je hladna baš kako treba. Valjda ćemo stići da popijemo do Novog Sada", napisao je Vučić.
 
On je rekao da će pruga biti otvorena 24. novembra, da će se putovati 200 kilometara na sat, što znači da će se od Beograda do Subotice stizati za sat i 10 minuta.
 
 
"Imali smo danas tešku diskusiju sa misijom MMF-a, ali smo na dobrom putu. I imaćemo sutra ili prekosutra velike vesti za Srbiju. To je ono čemu smo se nadali decenijama", rekao je Vučić.
 
U specijalom vozu za testiranje bili su i ministar građevinarstva Goran Vesić, predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković, direktorka  Infrastrukture železnice Srbije Jelena Tanasković, gradonačelnik Novog Sada Milan Djurić, kineski ambasador u Srbiji Li Ming, predstavnici kineskog izvođača radova, kao i predstavnici medija.
Vučić je u Subotici obišao završne radove na staničnoj zgradi Železničke stanice. Vožnja od Novog Sada do Subotice traje oko 40 minuta. 
 
Novoizgrađena deonice brze pruge od Novog Sada do Subotice, čija je dužina 108,2 kilometara, u fazi je testiranja.
 
Moći će da se stige brzim vozom od Beograda do Subotice za sat i deset minuta. Brzi voz će moći da ide na pruzi Novi Sad - Subotica gotovo sve vreme 200 kilometara na sat.
Rekonstrukcija stanice u Subotici predstavljala je jedan od najsloženijih radova za deonicu Novi Sad - Subotica projekta modernizacije i rekonstrukcije pruge Beograd - Budimpešta. 
 
Stanica u Subotici nalazi se u samom centru grada i podeljena je na dva dela: putničku i teretnu. Predstavlja i čvorište na granici između Srbije i Mađarske. 
 
 
Radovi na rekonstrukciji stanice obuhvatali su rekonstrukciju teretnih i putničkih terminala, kao i radove na zameni koloseka šest sporednih koloseka. 
 
Rekonstruisano je ukupno 23 kilometara koloseka i 113 skretnica. 
 
Vučić je izjavio da će sa ambasadorom Kine u Srbiji Li Mingom razgovarati o izgradnji banatske pruge od Pančeva do Subotice. 
  • Liman

    03.10.2024 19:04
    Pa da
    Imaš sreće pa ne zna narod koje su brzine preko jer ne putuje..
  • BGD 011

    03.10.2024 18:59
    Da nije jadno, bilo bi smesno
    O moze da se prezalogaji i sendvic sa parizerom i jogurtom! Ako bude bilo vremena, mozda i dva jaja na oko, po 11 dinara!
  • Ns

    03.10.2024 18:56
    Aha
    Mi 200 a francuzi 400 na sat..spanci i ostali deo evrope..O svetu da ne govorim..japanci i kinezi preko 600

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Za vikend 25 udesa u Južnobačkom okrugu

U periodu od 27. do 29. septembra, u Južnobačkom okrugu, dogodilo se 25 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba poginula, dve su zadobile teške povrede, a sedam je lakše povređeno.