Zrenjanin: Otvoreno gradilište autoputa Beograd – Zrenjanin – Novi Sad

U Zrenjaninu je otvoreno gradilište budućeg autoputa Beograd - Zrenjanin - Novi Sad, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika tog grada Sime Salapure.
Zrenjanin: Otvoreno gradilište autoputa Beograd – Zrenjanin – Novi Sad
Foto: 021.rs (ilustracija)
Kako je navedeno, sa obe strane puta Mužlja - Lukino Selo, brojna građevinska mehanizacija trasira prve kilometre saobraćajnice.
 
Trasa vodi kroz Mužljanski rit, prema Aradcu, gde je planirana izgradnja petlje "Zrenjanin – zapad", jedno od dva priključenja na autoput u zoni grada.
"U ovom trenutku to je sigurno najveće gradilište ne samo u Zrenjaninu, već i na teritoriji Banata i deonica obuhvaćena radovima sada meri oko 2,5 kilometara“, navedeno je u saopštenju.
 
U neposrednoj blizini je formirana i nova "Peskara", baza za iskop peska, jer se u širini koridora autoputa nasipaju ogromne količine peska.
Podseća se da su predstavnici izvođača radova, kompanije "Šandong Hajspid grupa", najavili da će se raditi iz dva pravca – Zrenjanina i Beograda.
 
Takođe, podseća se i da su radovi prvo počeli u smeru od Beograda ka Zrenjaninu, od buduće petlje "Ovča", na severnoj beogradskoj obilaznici, do Jabučkog rita, u dužini od oko tri kilometra.
  • Јое

    23.10.2024 17:06
    Питам за суседа
    Да ли ће цена по километру бити ко да градимо аутопут кроз Алпе или ће ипак бити само на нивоу кањона Мораче.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina