Otkaz nastavnici zbog opozicionog delovanja: "Od obrazovanja napravili politički poligon"

Nastavnica srpskog jezika u školi u Opovu Jelena Lukić ostala je bez posla nakon što je postala opoziciona odbornica u skupštini Kovačice.
Otkaz nastavnici zbog opozicionog delovanja: "Od obrazovanja napravili politički poligon"
Foto: Screenshot (N1)
Tim povodom oglasila se Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani, koja je pozvala vlast da pod hitno vrati profesorku škole na posao. 
 
Po njihovim rečima, Srpska napredna stranke je od obrazovnog sistema napravili svoj politički pogon.

"Progone profesore koji drugačije misle, a posebno one koji su politički aktivni u opoziciji. To su veoma revnosno pokazali u slučaju profesorke škole u Opovu Jelene Lukić, kojoj je prekinut radni odnos, samo zato što je odbornica opozicije u lokalnom parlamentu Kovačice", navode u saopštenju.

Pitaju se i kakva se poruka ovim potezom šalje deci, ali i svim građanima Srbije.
 
"Tražimo da vlast pod hitno ukine odluku o otkazu profesorki Lukić i da ona bude vraćena na posao", dodaje se.
 
Ukazali su i na to da je sramota da su zarade zaposlenih u obrazovanje i dalje ispod proseka, te da su roditelji tokom septembra i oktobra od razrednih starešina dobijali poruke da "u cilju više kvaliteta obrazovanja" uplate određenu svotu novca za kupovinu sapuna i toalet papira.
 
Podsetimo, Jelena Lukić je u Opovu radila na zameni, a smatra da otkaz ne bi dobila da nije postala odbornica opozicije.
Ona je za N1 objasnila da je kao odbornica Narodnog pokreta Srbije u Kovačici držala govor i da joj je dva dana nakon toga zazvonio telefon. Kolegnica koju je menjala rekla joj je da pod hitno mora da da otkaz. Odbila je to da učini, ali je svejedno ostala bez posla.
 
Koleginica koju je menjala na porodiljskom se, kaže, fiktivno vratila na posao, odnosno prekinula je porodiljsko, ali je umesto nje došla osoba iz Beograda koja ranije nije radila u školi.
  • Zebra

    28.10.2024 16:01
    “Kad hoćeš da uništiš neki narod, prvo mu uništiš školstvo”
  • Diktat

    28.10.2024 15:47
    Sve pod konac
    Zato sns vlast u svim javnim ustanovama postavlja za direktore iskljucivo sns kadar. Direktori imaju zadatak da svi zaposleni rade u korist glavokomandujuceg i njegovih ciljeva. Ko to ne ispunjava bude otpusten ili prebacen na manje placeno mjesto. Svjedoci smo toga svakodnevno.
  • Ugrožavanje

    28.10.2024 15:28
    egzistencije zbog različitog političkog stava od vladajuce stranke bi trebalo da bude krivično delo. srbija je svetlosnu godinu daleko od napretka, rešavanja ogromnih nagomilanih problema u zemlji kroz dijalog sa političkim protivnicima i svim društveno aktivnim organizacijama i nezavisnom strukom. Ovo je zemlja gde se guši sloboda mišljenja represijom, ucenom, korupcijom, ugrožavanjem egzistencije i fizičkog integriteta pojedinaca i širokog sloja gradjanski orijentisanih ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina